Črna kronika

V Celju gasili kar pet požarov, na Pobrežju zagorela tri vozila

Celje/Maribor, 29. 05. 2023 11.02 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Celjski policisti so v petek obravnavali kar pet požarov, med njimi dva večja, kjer pa so izključili tujo krivdo. V skladišču odpadnega papirja na RCERO Celje v Bukovžlaku so zagoreli odpadki, požar pa se je razširil še na objekt. Nastala je materialna škoda v višini 200.000 evrov. V Ločah je zagorelo več objektov na žagi, tudi tu se je požar razširil na ostale objekte. Nastalo škodo ocenjujejo na več kot 300.000 evrov. Mariborski policisti so bili medtem obveščeni o požaru na območju Pobrežja, ki se je z osebnega avtomobila razširil na nadstrešek ter na še en avtomobil in tovorno vozilo.

Policisti na območju Policijske uprave Celje so ta konec tedna obravnavali pet požarov, med njimi dva večja. 

Prvi se je zgodil v petek popoldne v Bukovžlaku, kjer so na deponiji zagoreli odpadki, požar pa se je razširil še na objekt. Policisti so z ogledom kraja požara in zbiranjem obvestil ugotovili, da je zagorelo zaradi samovžiga smeti pred halo demontaže, ogenj se je nato razširil še v notranjost objekta, v katerem so bili komunalni odpadki – papir.  Tuja krivda je izključena, nastala pa je materialna škoda v višini 200.000 evrov. 

Kot so sporočili z Mestne občine Celje, so okoli 16.25 opazili požar v skladišču odpadnega papirja na RCERO Celje. Zaposleni so takoj poskušali požar pogasiti in obvestili gasilce. Požar se je hitro širil, a so ga celjski poklicni gasilci in gasilci iz več gasilskih društev (Gaberje, Teharje, Trnovlje, Prožinska vas, Ostrožno itd.) lokalizirali in uspešno pogasili. Obveščena je bila tudi nacionalna mobilna enota ekološkega laboratorija, ki je izvedla meritve na terenu o morebitnih vplivih na okolje.  Poškodovanih k sreči ni bilo.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

V petek zvečer pa je v Ločah zagorelo več objektov na tamkajšnji žagi. Policisti so z ogledom in zbiranjem obvestil ugotovili, da je zagorelo zaradi eksplozije prašnih delcev v silosu, kjer se zbira masa za izdelavo peletov, požar pa se je razširil še na ostale objekte. Tudi tukaj so izključili tujo krivdo, nastalo škodo pa ocenjujejo na več kot 300.000 evrov. 

Na območju Pobrežja zagorel avtomobil 

Mariborski policisti pa so bili danes zgodaj zjutraj na območju Pobrežja obveščeni o požaru osebnega avtomobila pod nadstreškom, ki je zgorelo v celoti. Ogenj se je razširil na nadstrešek, kjer sta bila prostor za orodje in kolesarnica, poškodovani sta bili še dve parkirani vozili. Po poročanju Uprave RS za zaščito in reševanje so zagoreli nadstrešek garaže, dve osebni in tovorno vozilo. 

Požar so pogasili gasilci Gasilske brigade Maribor in PGD Pobrežje. Nastala je večja premoženjska škoda, ki po nestrokovni oceni znaša 80.000 evrov. 

Policisti še zbirajo obvestila in ugotavljajo vzrok požara.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

duhccc
29. 05. 2023 13.50
+4
povejo nej da se ozgalao elektricno vozilo in da je to najvecja svinarija za ozracje....