Črna kronika

V Čilu vroča sled za Maddie

Santiago de Chile, 26. 01. 2008 12.41 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

V Čilu so opazili tuj par z deklico, na moč podobno pogrešani Maddie. Očividec je moškega prepoznal po fotorobotu.

Moški, ki so ga videli v družbi deklice, je bil nenavadno podoben domnevnemu ugrabitelju.
Moški, ki so ga videli v družbi deklice, je bil nenavadno podoben domnevnemu ugrabitelju. FOTO:

Policija preiskuje novo sled za štiriletno Britanko Madeleine McCann, ki je pogrešana skoraj devet mesecev. Tokrat naj bi se nahajala v Čilu. Nek moški je namreč policiji prijavil, da je videl tuj par z deklico, ki na moč spominja na Maddie. Opazil jih je v mestecu Vicuna okoli 500 kilometrov od prestolnice države.

Oprah Winfrey je Kate in Gerryja povabila, naj nastopita v njeni pogovorni oddaji.

Policiji je tudi povedal, da je moški nenavadno podoben osumljencu, ki ga je v portugalskem letoviškem kraju Praia da Luz v času dekličinega izginotja opazila neka očividka. Prepoznal ga je po fotorobotu, podobnost med skico in moškim pa je po njegovih besedah zelo velika. Preiskavo vodi posebna enota policije, specializirana za iskanje pogrešanih oseb.

Maddie je izginila v začetku lanskega maja, ko je bila s starši na počitnicah na Portugalskem. Medtem ko sta njena mama in oče večerjala, se je nekdo splazil v sobo, kjer so spali Maddie in njena mlajša bratec in sestrica, in jo odnesel.

  • zacetni
  • VITALHIT
  • KLET KRŠKO
  • SWY
  • WIDEX
  • PEČJAK
  • NEPREMICNINE
  • LISCA

KOMENTARJI (56)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

cebelca25@hotmail.com
31. 01. 2008 11.07
al je živa ali mrtva, tega ne more nihče vedet razen ugrabiteljev ( če so jo ugrabil) ali pač starša ( če je umrla po nesreči)...če je bila ugrabljena s strani pedofila je mogoče še živa..zakaj? zarad tega ker pedofili je ne razkazujejo okoli, temveč jo imajo zaprto kje v kaki kleti in tam se izživljajo nad njo....pa dejte prebrat kako resnično zgodbo kot je npr. imela sem 12 let, vzela kolo.....pa boste videl kako ti otroc trpijo, pa noben pojma nima kje jih skrivajo, za njimi se izgubi vsaka sleherna sled, pa kaj delajo z njimi, da ne omenja raznih žiletk, nožev s katerimi jih.....mah brezveze pisat, hvala bogu da tak pomp glede tega
Ana Mevc
30. 01. 2008 22.12
damjanic_sanja .. podpišem se pod use tvoje komentarje... glede maddie mam enako mišlenje..
Ana Mevc
30. 01. 2008 22.06
neznan13 smo poštekal in usi vemo da ni edina ugrablena na svetu upam da si ti pošteku da so ta imena lahko izmišlena.. kajpak potegnu si jih z neta in mislš da je use res.. sam a nism lih js una k mam "možgane" A je teb res tok težko preskočt članke o maddie..!?! res nemore bit tok težko miško premaknt za 1 cm in enostavno ignorerat.
Tudi jaz sem prepoznal tega na fotorobotu.Danes sem ga srečal da je šel v parlament le da je še imel klobuk na glavi.
Maddie tu Maddie tam.BLA BLA BLA.
Tonček Balonček
29. 01. 2008 15.17
Meni je super, čim več, tudi o Tošetu, B. Spears, Murkotu in drugih! Prej ali slej jo bo kdo opazil na N. Zelandiji ali Fidžiju!
marko30
29. 01. 2008 08.29
To je pa že mal preveč tega medijskega pompa okoli te ugrabitve. Zagotovo je stvar žalostna, vendar pomislite kolko otrok je vsak dan žrtev ugrabitev, nasilja, lakote drugod po svetu. Sicer je pa neznan13 že nekaj napisal v tej smeri... Sicer pa osebno mislim, da nekaj smrdi okol te zgodbe.
Pia lea
28. 01. 2008 18.17
natasha kampusch živi v svojem stanovanju , se izobražuje, ima fanta ...
malena__79@hotmail.com
28. 01. 2008 13.48
Meni,pa je všeč da nas novinarji sproti obveščajo,če je kej novega v zadevi Maddie.Bolje je ,da smo obveščeni kod pa ,da nikoli ne zvemo the enda,tako kot v primeru Nataša Kampus,,ko je bilo nekaj časa slišat za njo,.zdaj pa več ne duha ne sluha.Pa se sprašujem,kako je zdaj z njo ali se je vrnila k staršem,kako se je znašla v vsakdanjem življenju..Kaj počne?..Ne želim,da se primer male Maddie isto konča.......
Tonček Balonček
28. 01. 2008 10.40
Kaj ej danes z Britney Spears in njeno pravico do obiskovanja lastnih otrok?
izbruh@gmail.com
28. 01. 2008 09.11
Ena najhujših stvari je, če ti otrok izgine in logično je, da sta starša naredila vse, kar je bilo v njuni moči. Je pa res, da so medijske hijene iz tega naredile patetičen show, ki postaja že kontraproduktiven.
Pia lea
28. 01. 2008 08.26
minnaema...članki, kateri te ne zanimajo kar preskoči...
minnaema@yahoo.com
27. 01. 2008 21.57
O tem dekletcu z imenom Maddie je bilo toliko napisanega in povedanega, da je skoraj smešno vnovič in vnovič brati ja skoraj insinuacije, zato bi bilo že čas, da se preneha s tem obveščanjem in se raje piše kaj bolj zanimivega in stvarno-resničnega ali poučnega, ki koristi za življenski vsakdan !
civitasstain@gmail.com
27. 01. 2008 19.13
DarthRevan Za informacijo. Konto si nista sama starša v ta namen odprla in vanj lahko vplačujejo vsi prostovoljno, tudi revni. Sigurno je ta denar omogočil njuno intezivno iskanje hčerke, kar nekateri na to tako zavidno gledate. Kolko sta si ona od ust odtrgata ne vem. Mislim si pa kot laik, da njune privatne iniciative veliko stanejo. Vidim, da je pri iskanju te deklice veliko nevošljivosti samo, ker sta starša akademika in se znata gibati v javnosti. Še enkrat zame je otrok, otrok in naj ima revne ali bogate starše.
TuMach Muca ??? ????????
27. 01. 2008 19.01
zajček ti maš pa res pamet zajca ...tvoji stari so fix bli non stop zravn tebe ko ste bli ki na dopusto, pa ponoč sigurn nista šla nikmaor ker nista mela drugega živlenja kot tebe .. ITAK ! maddie je res marketing..a ni zdj tud ena punčka bla kao ograblena v isti državi kot ta ..pa se o njej nič ne govori.. pa ne skrbet, maddie se bo čez neki let ''našla'' pol bojo stari napisal knigo kak so trpel , pol bo ona napisala knigo kak je blo njej v času ugrabitve..itd itd..denrce denarce
zajcek21@email.si
27. 01. 2008 18.08
lunyca785, ti se seveda bolje spoznas na otroke, saj si same še vedno otrok in si punčika! Otroci spijo sami ja mas prav, ampak maddie ni spala, sta ji stara dala premalo pomirjeval! Cvitasstain ti pa tak imas take komentarje za samo dve besedi. ; NO COMMENT!!! nisem pa nikoli in nikoli rekel da so vsako izginotje krivi starši, saj tukaj govorimo o Maddie in ne govorimo nasplošno. iz na njego izginotje sta kriva starša!!!!
zajcek21@email.si
27. 01. 2008 18.04
aja, danes sem se igral s MADDIE, pa je rekla da naj jo ne izdam, ker noče domov, ker sta ji stara dva daljala preveč pomirjeval, da sta lahko pol ona dva swingala! Pa pametni s otroci mam več izkušen kot vi! Pa otroka, tako malega pa res nebi pustil samega!!!! nikoli! Ali bi ga pazil jaz ali pa nekdo ki mu zupam, nikoli pa nebi v tujini pustil samega otroka v hotelski sobi! HAloo!?!? To je normalen pojav! Pustiti otroka samega nekje daleč od doma! Stara dva sta za zapret, ne pa da lepo svobodno hodita okrog in swingata naprej!
CandyLipsBoo
27. 01. 2008 16.14
igor.gojcic: tvoj komentar pa ne sme falit tule! pa povej ti resnico kaj se je z njo zgodil. aja, pa podpri z dokazi, ne neki predvidevat!
Ramzess
27. 01. 2008 16.00
"isto bi probal narest use da najdete svojga otroka...UPANJE UMRE ZADNJE!" Res umre zadnje, a zdi se da stavek uporabljajo že kar pregovorno, brez razmisleka, brez upoštevanja jasnih indicev in dejstev, nekateri se tega upanja držijo tako dolgo, da na koncu ostanejo sami, ki se ga še držijo, obtičali v času in nekako ne znajo preboleti in živeti naprej, medtem ko vsi ostali že 'poznajo' resnico, si je ti, oklevajoč upanja, ne priznajo, jo zanikajo, čeprav nič ne pomaga. Upanje živi, dokler je razumsko podprto, vse ostalo je prazno. Čeprav še vedno obstaja okrnjeno upanje, da je Maddy še živa, a preveč indicev kaže na to, da morda vendarle ni več, med živimi, morda kot inkarnacija med nekajmesečniki.
kvartazar
27. 01. 2008 15.04
zanima me kolk bi se vaš še spomnil maddie če nebi bla tolk v medijih? kolk od vas vas še ve kak je blo ime unmu k tistih 2h deklc k so jih pred lipo pohodil? pa tko ste jokal pa bli pametni.. en tedn nazaj je blo da nekoga v sloveniji pogrešajo? a mi lahk PROSIM kdo pove brez da bi pogledu kak mu je blo ime? (pa se zgodba odvija pr sosedu.. vas pa zanima sam ta Maddie..) haloo? tko k je reku en prej.. vse je le spreten marketing.. in nekdo fajn, fajn služ na ta račun..