Črna kronika

Hudi prometni nesreči na Vranskem in v Selški dolini: umrla motorista

Vransko, 13. 09. 2021 08.10 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
M.P., STA
Komentarji
0

V nedeljo se je na Vranskem zgodila huda prometna nesreča, v kateri je umrl 59-letni motorist. Pri vključevanju v cestni promet na regionalni cesti je voznik osebnega avtomobila pri zavijanju v levo zaprl pot motoristu. V silovitem trčenju se je 59-letnik tako hudo poškodoval, da je na kraju nesreče umrl. Hudo poškodovana je tudi njegova 20-letna sopotnica, ki so jo z reševalnim vozilom odpeljali v celjsko bolnišnico. Še ena huda prometna nesreča s smrtnim izidom pa se je zgodila tudi v Selški dolini.

Voznik motornega kolesa je na kraju nesreče umrl. (slika je simbolična)
Voznik motornega kolesa je na kraju nesreče umrl. (slika je simbolična) FOTO: Shutterstock

Kot smo poročali že včeraj, je v nesreči na Vranskem umrl 59-letni motorist, njegova 20-letna sopotnica pa je izredno hudo poškodovana. Do nesreče je prišlo, ko je voznik osebnega avtomobila, ki je vozil iz smeri kraja Brode proti Ločici pri Vranskem, v križišču za Vransko zavil na stransko cesto ter polkrožno obrnil in zapeljal nazaj na regionalno, prednostno cesto. Pri vključevanju v cestni promet na regionalni cesti je pri zavijanju v levo zaprl pot motoristu, ki je pravilno pripeljal po prednostni cesti.

V silovitem trčenju se je 59-letni voznik motornega kolesa tako hudo poškodoval, da je na kraju nesreče umrl, njegovo hudo poškodovano 20-letno sopotnico pa so z reševalnim vozilom prepeljali v celjsko bolnišnico. V prometni nesreči sta se lažje poškodovala še 67-letni voznik osebnega vozila in njegova 61-letna sopotnica.

Huda prometna nesreča s smrtnim izidom se je včeraj zgodila tudi v Selški dolini. V trčenju osebnega in motornega vozila je umrl motorist. Zaradi povzročitve prometne nesreče so policisti sprožili postopek proti vozniku osebnega avtomobila, so sporočili s PU Kranj.

Gorenjski policisti so v nedeljo obravnavali še tri druge prometne nesreče s telesnimi poškodbami. Na območju Škofje Loke sta opoldan trčila dva osebna avtomobila, sredi popoldneva pa sta v Naklem trčila kolesar in peška. Okoliščine kažejo, da je bil za povzročitev prometne nesreče kriv kolesar.

V prometnih nesrečah letos že 21 mrtvih več kot v enakem obdobju lani

Minuli teden so se na slovenskih cestah zgodile tri smrtne prometne nesreče, v katerih so umrle tri osebe. V letošnjem letu je na cestah umrlo že 88 oseb, v enakem obdobju lanskega leta pa 67, so sporočili z Generalne policijske uprave.

PU Celje ob tem sporoča, da je letos na območju policijske uprave v prometnih nesrečah umrlo že 19 ljudi. Lani jih je v enakem obdobju umrlo sedem. Vse udeležence cestnega prometa zato znova opozarjajo, naj bodo v prometu strpni, previdni in naj upoštevajo cestnoprometne predpise.

Zadnje tri smrtne prometne nesreče so se zgodile v nedeljo. Poleg smrtne nesreče v Selški dolini in na Vranskem se je še ena zgodila izven naselja Vukovje na območju PU Maribor, v kateri je umrl voznik osebnega avtomobila, ki je izgubil oblast nad vozilom.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.