Črna kronika

V hudi nesreči pri Zadru umrle tri ženske, med njimi Slovenka

Zadar, 21. 04. 2022 14.56 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
STA, D.L., T.H.
Komentarji
0

Huda prometna nesreča, ki se je okoli 12. ure zgodila v podvozu pri kraju Donji Zemunik nedaleč od Zadra, je zahtevala življenja treh potnic iz osebnega vozila z ljubljanskimi registrskimi oznakami. Hrvaški mediji so sprva poročali, da so umrle Slovenke, po najnovejših informacijah pa naj bi šlo za Slovenko in Hrvatici. Njihov osebni avto naj bi nenadoma zavil na nasprotni levi pas, po katerem se je s tovornjakom pripeljal hrvaški državljan, ob trku pa je avtomobil vrglo v zid.

"Danes okoli 12. ure se je na županijski cesti ŽC-422 blizu podvoza v Donjem Zemuniku zgodila prometna nesreča s smrtnimi žrtvami, v kateri sta bila po prvih informacijah udeležena osebno vozilo in tovornjak. Na teren so bile takoj po prijavi napotene vse dežurne službe," so glede nesreče v bližini zadarskega letališča sporočili s tamkajšnje policijske uprave.

"V prometni nesreči osebnega avtomobila z ljubljanskimi registrskimi oznakami in tovornjaka z zadrskimi registrskimi oznakami so umrle tri ženske, stare  55, 61 in 66, " je za HRT dejal državni tožilec v Zadru Denis Sokol. Dodal je, da je osebni avtomobil zaradi za zdaj še neznanega vzroka nenadoma zavil na nasprotni levi pas, po katerem se je pripeljal 40-letni hrvaški državljan, ob trku s tovornjakom pa je avtomobil vrglo v zid.

Na kraj nesreče so takoj prihitele dežurne službe, zaradi ogleda je ta del ceste še vedno zaprt za ves promet in preusmerjen na obvoz.

O identiteti ali državljanstvu umrlih uradnih podatkov še ni.