Črna kronika

Čelno trčenje avtomobila in cisterne, vozili zagoreli, voznik umrl

Murska Sobota, 15. 03. 2024 14.29 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Murskosoboški policisti poročajo o hujši prometni nesreči med voznikom osebnega avtomobila in tovornim vozilom, ki se je zgodila na relaciji Črenšovci–Hotiza. Kot so sporočili s Policijske uprave Murska Sobota, je voznik osebnega avtomobila zaradi gorečega vozila umrl. Voznik cisterne v nesreči ni bil poškodovan.

Nekaj pred 13. uro so policisti Policijske uprave Murska Sobota prejeli obvestilo o prometni nesreči, ki se je zgodila na relaciji Črenšovci–Hotiza med voznikom osebnega avtomobila in voznikom tovornega vozila.

V prometni nesreči zagoreli vozili
V prometni nesreči zagoreli vozili FOTO: PGD Črenšovci

Kot so nam kasneje sporočili, je voznik avtomobila vozil iz smeri naselja Črenšovci v smeri naselja Hotiza in zapeljal na nasprotno smerno vozišče v trenutku, ko se je iz smeri naselja Hotiza pravilno pripeljal voznik tovornega vozila (cisterna). Med voziloma je prišlo do čelnega trčenja, po trčenju pa sta obe vozili zagoreli.

"Ko smo prišli na kraj nesreče, je bil voznik tovornega vozila ob cisterni. Gorela sta kabina in osebno vozilo, cisterna pa še ne, zato smo najprej začeli gasiti z vodo, nato še s peno," je povedal poveljnik PGD Črenšovci Janez Zadravec. Voznik tovornega vozila ni bil poškodovan, so pa z murskosoboške policije sporočili, da je zaradi gorečega vozila umrl voznik osebnega avtomobila. Šlo naj bi za državljana Slovenije, po poročanju Vestnika za prebivalca iz okolice Turnišča.

Zagoreli sta tovorno in osebno vozilo
Zagoreli sta tovorno in osebno vozilo FOTO: PGD Črenšovci

Posredovalo je 11 gasilcev iz dveh gasilskih društev. Zaradi odstranjevanja posledic prometne nesreče je bila cesta zaprta do 18.30 ure.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3