Črna kronika

V Kopru zagorelo stanovanje, evakuirali 24 stanovalcev bloka

Koper, 24. 06. 2019 17.44 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
V.Š. / STA
Komentarji
0

V Kopru, v naselju Markovec, je zagorelo stanovanje. Policisti so evakuirali blok, gasilci pa požar omejili. Stanovanje, v katerem je zagorelo, naj bi bilo v času požara prazno. Za stanovalce poškodovanega stanovanja bo poskrbela koprska izpostava službe za zaščito in reševanje.

V koprskem naselju Markovec je malo po 14. uri zagorelo v stanovanju v tretjem nadstropju stanovanjskega bloka. Policisti so evakuirali stanovalce in ostale osebe, ki so se nahajale v bloku, gasilci pa so požar omejili. Aktivnosti gašenja še potekajo. Po do zdaj znanih informacijah v stanovanju, kjer je zagorelo, ni bilo nikogar.

Kot so zapisali na portalu Uprave RS za zaščito in reševanje, je zagorelo na balkonu stanovanja. Gasilci Gasilske brigade Koper so izklopili elektriko, pogasili požar, prezračili prostore in jih pregledali z eksplozimetrom, ki ni zaznal nobenih posebnosti.

Uničeno je okoli 60 kvadratnih metrov stanovanjske površine. Evakuiranih je bilo 24 stanovalcev, ki so se po pogašenem požaru vrnili v stanovanja. Za stanovalce poškodovanega stanovanja, bo poskrbljeno s strani Službe za zaščito in reševanje Mestne občine Koper.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Portal regionalobala.si poroča, da sta stanovalki bloka povedali, da sta slišali dva močna poka. Po besedah prič naj bi iz višjega nadstropja klicala na pomoč ženska z otrokom, ki so jo iz bloka rešili gasilci.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.