Črna kronika

Vzrok za nesrečo, v kateri je umrl kolesar, je bilo pretesno prehitevanje

Kromberk, 22. 08. 2018 08.33 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V Kromberku pri Novi Gorici se je zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena 61-letni kolesar in 41-letni voznik kombija. Vzrok je bilo pretesno prehitevanje voznika kombija, ki ga bodo policisti kazensko ovadili zaradi povzročitve prometne nesreče iz malomarnosti. Kolesar je namreč umrl na kraju dogodka.

Danes ob 5.34 so novogoriške policiste obvestili o prometni nesreči IV. kategorije v Kromberku pri Novi Gorici, v kateri sta bila udeležena 41-letni voznik tovornega vozila (kombi) in 61-letni kolesar, ki je na kraju dogodka umrl.

V nesreči je umrl 61-letni kolesar.
V nesreči je umrl 61-letni kolesar. FOTO: PU Nova Gorica

Krivo je bilo pretesno prehitevanje

Policisti so z ogledom kraja prometne nesreče in zbiranjem obvestil ugotovili, da je 41-letni voznik tovornega vozila znamke Fiat Ducato vozil po regionalni cesti izven naselja Kromberk iz Nove Gorice proti naselju Ajševica. Med vožnjo na ravnem, neosvetljenem delu vozišča pred križiščem (za industrijsko cono) je dohitel pred seboj vozečega 61-letnega kolesarja in ga začel prehitevati. Tega pa ni storil na primerni bočni razdalji, zato je z desnim zunanjim vzvratnim ogledalom tovornega vozila trčil v kolesarja, z desno stranjo prednje stranice vozila pa v zadnji del kolesa.

Po trčenju je kolesarja, ki ni uporabljal zaščitne čelade, odbilo v desno izven vozišča preko varovalne ograje na travnato brežino, ki poteka približno pet metrov strmo navzdol. Hudo poškodovan je obležal na dnu travnate brežine nad podpornim zidom parkirišča. Reševalci NMP ZD Nova Gorica so ga na kraju dogodka oživljali, a niso bili uspešni, tako da je zdravnica lahko le potrdila njegovo smrt.

Opravili bodo sodno obdukcijo

Policisti so v zvezi s prometno nesrečo obvestili pristojne pravosodne organe – preiskovalnega sodnika Okrožnega sodišča in Okrožno državno tožilstvo v Novi  Gorici. Preiskovalni sodnik je odredil sodno obdukcijo, ki jo bodo opravili na pristojnem Inštitutu za sodno medicino v Ljubljani.

Policistom in reševalcem so pomoč nudili tudi gasilci JZ GRD Nova Gorica.

Voznika kombija bodo kazensko ovadili

Prometni policisti bodo na podlagi vseh ugotovljenih dejstvih o okoliščinah tragične prometne nesreče 41-letnega voznika tovornega vozila kazensko ovadili na Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici zaradi suma storitve kaznivega dejanja povzročitve prometne nesreče iz malomarnosti.

Z namenom razjasnitve vseh okoliščin prometne nesreče policisti prosijo vse morebitne očividce oz. vse, ki bi lahko glede prometne nesreče imeli koristne informacije, da jih pokličejo na telefon (05) 393 41 00 oz. se zglasijo na najbližji policijski postaji oz. pokličejo interventno številko Policije 113 ali anonimni telefon policije 080 1200.

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.