Črna kronika

Voznik, ki je pobegnil s kraja tragične nesreče, v pridržanju

Ljubljana, 08. 03. 2019 07.16 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Voznik, ki je na Dunajski cesti v Ljubljani prevozil rdečo luč, do smrti zbil pešca, ki sta pravilno prečkala vozišče, nato pa pobegnil s kraja dogodka, je bil pod vplivom alkohola, policisti so mu zasegli tudi zavitke z belim prahom, verjetno kokainom. Žrtvi je odbilo kar 50 metrov stran, pobeglega voznika pa so pomagali izslediti občani. Voznik je v pridržanju.

Več videovsebin
  • Grafični prikaz nesreče na Dunajski cesti
    00:25
    Grafični prikaz nesreče na Dunajski cesti
  • Iz 24UR: Do smrti zbil pešca
    02:34
    Iz 24UR: Do smrti zbil pešca
  • Iz SVETA: Oba pešca umrla
    04:21
    Iz SVETA: Oba pešca umrla
  • Iz SVETA: Pogovor s psihologom dr. Markom Poličem
    04:39
    Iz SVETA: Pogovor s psihologom dr. Markom Poličem
  • Policijski inšpektor Refik Hodžić o podrobnostih nesreče
    03:53
    Policijski inšpektor Refik Hodžić o podrobnostih nesreče
  • Po hudi prometni nesreči na Dunajski cesti
    00:49
    Po hudi prometni nesreči na Dunajski cesti

Na Dunajski cesti v Ljubljani se je ponoči, ob 0.40, zgodila huda prometna nesreča.  

Kot so povedali na Policijski upravi (PU) Ljubljana, je po do zdaj zbranih obvestilih policistov znano, da je 33-letni voznik z osebnim vozilom znamke VW Passat vozil po Dunajski cesti v Ljubljani, z Bavarskega dvora proti Linhartovi cesti. Za križiščem z Vilharjevo ulico ni upošteval rdeče luči na semaforju, temveč peljal naprej.

Takrat sta z njegove leve strani, pravilno po prehodu za pešce, vozišče prečkala 64- in 53-letni moški, v katera je trčil. Po trčenju je pešca odbilo naprej po vozišču, kjer sta poškodovana obležala. Voznik je po trčenju zdrsel naprej čez z robniki dvignjeno sredinsko zelenico, kjer je trčil še v drog javne razsvetljave. Potem je 33-letnik brez ustavljanja odpeljal naprej po Dunajski cesti proti Črnučam, kjer so ga policisti kmalu izsledili in prijeli.

53-letni moški je v nesreči utrpel tako hude poškodbe, da je umrl na kraju nesreče, 64-letnika pa so s hudimi poškodbami s kraja odpeljali v UKC Ljubljana, kjer je prav tako umrl.

Policisti so 33-letnika preizkusili s testom alkoholiziranosti, ki je pokazal prisotnost alkohola nad dovoljeno mejo (1,01 mg/l), odredili so mu strokovni pregled za prisotnost alkohola, mamil in drugih psihoaktivnih snovi. Med postopkom so mu zasegli tudi štiri aluzavitke z belo prašnato snovjo, za katero obstaja sum na kokain.

Voznik je na Dunajski cesti v Ljubljani prevozil rdečo luč in do smrti zbil moška.
Voznik je na Dunajski cesti v Ljubljani prevozil rdečo luč in do smrti zbil moška. FOTO: POP TV

Ogleda kraja dogodka sta se udeležila tudi dežurna preiskovalna sodnica in dežurni državni tožilec. Policisti danes nadaljujejo zbiranje obvestil glede okoliščin prometne nesreče, so še zapisali na PU Ljubljana.

Pobeglega voznika so pomagali izslediti občani

Policijski inšpektor Refik Hodžić je v izjavi za javnost povedal, da je voznik zdaj v pridržanju, za dejanje pa mu grozi od enega do 12 let zapora. Izsledili so ga s pomočjo občanov, ki so klicali na številko 113. "Po nesreči je bilo več klicev občanov na številko 113, ki so OKC obveščali o dogajanju na kraju, prav tako pa so tudi občani sporočili lokacijo voznika, ki se je ustavil za Bežigradom, videli so ga tudi, ko je izstopil iz avtomobila."

Poškodbe, ki so nastale na vozilu, na drogu javne razsvetljave in položaj pešcev, ki ju je odbilo kar 50 metrov stran od mesta trčenja, kažejo na to, da voznik ni vozil s predpisano hitrostjo 60 km/h.

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.