Črna kronika

V Ljubljani odjeknili streli, ena oseba pridržana, nihče poškodovan

Ljubljana, 16. 01. 2022 17.37 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Maja Pavlin
Komentarji
0

V ljubljanski Šiški je posredovalo večje število policistov. Očividci so poročali, da so v okolici slišali tudi strele, kar je kasneje potrdila tudi Policija, ki je ob tem pomirila, da poškodovanih ni. Po prvih informacijah naj bi oseba streljala s t. i. airsoftom. Kot so nam sporočili s PU Ljubljana, gre za osebo z nepojasnjenimi psihičnimi težavami, zaradi česar je bilo na kraj napotenih več policistov. Po posredovanju policistov se je domnevni storilec predal Policiji.

 

Kot so nam prvotno sporočili z ljubljanske policijske uprave, naj bi šlo za posredovanje zaradi motenja javnega reda in miru, a da so na kraj napotili večje število policistov, ker da je šlo za osebo z nepojasnjenimi psihičnimi težavami. 

Kasneje so pojasnili, da so bili okoli 14. ure obveščeni, "da oseba meče predmete iz enega izmed stanovanj na območju Šiške". Ob prihodu na kraj je bilo ugotovljeno, da sta v stanovanju dve osebi, ena izmed njiju je policistom, ki so prišli na kraj, začela groziti. "Zaradi resnih sumov ogrožanja so na kraju posredovale tudi druge enote in specialna policija," so sporočili.

Iz stanovanja je po poročanju Policije nato sama prišla ena izmed oseb, druga pa je v stanovanju še naprej grozila in skozi okno streljala z orožjem na zrak. Kot so povedali, naj bi šlo po prvih podatkih za t. i. airsoft. Policija ob tem sporoča, da ni bil v dogodku nihče poškodovan. Predhodno so sicer dejali, da je moški nevaren predvsem samemu sebi. 

Oboroženi policisti so se do stanovanja povzpeli tudi s pomočjo gasilske lestve. Po posredovanju je nato tudi druga oseba prišla iz stanovanja in policisti so jo aretirali. Zaradi nepojasnjenega psihičnega stanja so jo nato predali v nadaljnjo oskrbo zdravstvenemu osebju in ostaja na zdravljenju.

Policisti nadaljujejo zbiranje obvestil zaradi suma kaznivega dejanja povzročitve splošne nevarnosti in preprečitve uradnega dejanja uradni osebi. O vseh ugotovitvah bo obveščeno tudi pristojno državno tožilstvo.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3