Črna kronika

Pri Vranskem umrl 40-letni motorist, mladoletni sopotnik lažje poškodovan

Celje, 31. 05. 2021 06.16 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V nedeljo pozno zvečer so s Policijske uprave Celje sporočili, da se je okoli 21. ure v Ločici pri Vranskem zgodila huda prometna nesreča, v kateri je umrl 40-letni motorist. Po besedah njihove tiskovne predstavnice Milene Trbulin je nesrečo povzročil 26-letni voznik tovornjaka, ki je na cesti polkrožno obračal in ob tem trčil v motorista. Ta je bitko za življenje izgubil med prevozom v bolnišnico, njegov mladoletni sopotnik je lažje poškodovan.

Ogled kraja prometne nesreče, ki se je zgodila malo pred 21. uro, je potekal pozno v noč, so sporočili s PU Celje.
Ogled kraja prometne nesreče, ki se je zgodila malo pred 21. uro, je potekal pozno v noč, so sporočili s PU Celje. FOTO: Aljoša Kravanja

"Sinoči, 15 minut pred 21. uro, se je izven naselja Ločica pri Vranskem zgodila prometna nesreča, v kateri je v trčenju s tovornim vozilom umrl 40-letni voznik motornega kolesa," je sporočila Milena Trbulin s Policijske uprave (PU) Celje. Njegov mladoletni sopotnik se je v prometni nesreči lažje poškodoval.

Po besedah Trbulinove je prometno nesrečo povzročil 26-letni voznik tovornega vozila, ki je vozil iz smeri Ločice pri Vranskem proti Trojanam. "Do nesreče je prišlo, ko je začel z vozilom polkrožno obračati. Ko je že zapeljal na levo stran smernega vozišča, je iz smeri Ločice pri Vranskem pripeljal voznik motornega kolesa, ki je izmenično prehiteval premikajočo se kolono vozil in je v izogib trku zapeljal na skrajni levi rob levega smernega vozišča, kjer pa je trčil v sprednji levi del tovornega vozila," je nadalje pojasnila predstavnica PU Celje.

Motorno kolo je po trku obstalo pod tovornim vozilom, voznik in mladoletni sopotnik sta padla v travnati jarek ob cesti. "Zaradi hudih poškodb je voznik motornega kolesa med prevozom v bolnišnico umrl, mladoletni sopotnik se je v prometni nesreči lažje poškodoval," je povedala Trbulinova.

Šestindvajsetletnega voznika tovornega vozila bodo zaradi povzročitve prometne nesreče kazensko ovadili. Zaradi ogleda kraja prometne nesreče in odstranjevanja posledic je bila regionalna cesta tri ure zaprta za ves promet, so še sporočili s PU Celje.

"To je letos že osma smrtna žrtev prometnih nesreč na območju PU Celje. Lani je na našem območju v celem letu v prometnih nesrečah umrlo osem ljudi. V enakem obdobju kot letos, smo lani obravnavali eno smrtno žrtev," je še dodala Trbulinova.

Koronavirus pasica nova
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja