Črna kronika

Moški napadel 20-letnico, ji odrezal palec in iznakazil obraz

Maribor, 04. 09. 2022 11.34 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
N.L., M.P.
Komentarji
0

V noči na nedeljo je v mestnem parku v Mariboru obležala 20-letna ženska, ki je bila hudo okrvavljena. Preiskovalci sumijo, da se je z žensko sprl 22-letni moški, ki jo je napadel z ostrim predmetom, domnevno z nožem. Žensko so prepeljali v Univerzitetni klinični center, kjer je v kritičnem stanju. Policisti preiskujejo kaznivo dejanje poskusa umora, a osumljenca so že izsledili ter mu odvzeli prostost in odredili do 48-urno policijsko pridržanje.

 

Mariborski policisti so sporočili, da je 22-letni osumljenec, po vsej verjetnosti zaradi medsebojnih nesoglasij, z ostrim predmetom poškodoval 20-letno oškodovanko in ji povzročil hude telesne poškodbe. "Policija je opravljala naloge tekom rednega dela in ob tem naletela na žrtev. Ni bilo prijave morebitnih opazovalcev," je dejal Matej Harb, višji samostojni policijski inšpektor v OKC PU Maribor.

Policisti so oškodovanki na kraju nudili prvo pomoč, nato pa so jo reševalci odpeljali v UKC Maribor, kjer je na zdravljenju. Dekle ima posebno hude telesne poškodbe, trenutno se zdravi v UKC Maribor in je v smrtni nevarnosti, so povedali policisti.

Policisti zbirajo obvestila, s katerimi so ugotovili, da obstajajo elementi kaznivega dejanja poskusa umora. 22-letnega osumljenca so že izsledili, mu odvzeli prostost ter mu odredili do 48-urno policijsko pridržanje. To se še vedno izvaja, so sporočili. Sam predkazenski postopek pa usmerja okrožno državno tožilstvo v Mariboru.

Moški naj bi se nad žensko fizično izživljal, jo napadel s sekiro in nožem, ji odrezal palec in ji do neprepoznavnosti iznakazil obraz. Porezal naj bi jo tudi po ušesu in jo večkrat zabodel v predel trebuha, poročajo pri Večeru. Lažje naj bi bil poškodovan tudi osumljenec, ki je kraj dogodka najprej zapustil, kasneje pa se je vrnil po nahrbtnik, ki ga je pozabil v parku. Tam ga je policija nato prijela. Dopoldan je dejanje priznal, še pišejo pri omenjenem mediju. 

Policisti so pri pregledu okolice kraja kaznivega dejanja 22-letnega osumljenca izsledili in mu odvzeli prostost. Zoper njega odredili policijsko pridržanje.

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8