Črna kronika

V Murski Soboti avtomobil med dirkanjem zapeljal v množico ljudi

Murska Sobota, 07. 09. 2020 12.26 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Neža Pušnik, Urša Zupan
Komentarji
165

V soboto zvečer se je pred trgovino v Murski Soboti zbrala množica ljudi, ki je opazovala dirkanje z avtomobili. Eden od voznikov je pri tem izgubil nadzor nad avtomobilom in zapeljal v zbrane gledalce. Po podatkih policije je trčil v občana, ki sta sedela na pločniku, in ju pri tem lažje poškodoval. Policisti voznika še niso izsledili, zato prosijo morebitne očividce in osebe, ki posedujejo posnetke, naj se jim javijo.

Kot poroča portal sobotainfo, se je pred trgovino Obi v Murski Soboti zbralo več ljudi, ki so se družili in opazovali dirkanje avtomobilov. Eden od voznikov je izgubil nadzor nad vozilom in pri tem zapeljal v množico ljudi. O tem, ali je bil kdo poškodovan in drugih podrobnostih incidenta, smo povprašali PU Murska Sobota. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Kot so nam odgovorili, so policisti PP Murska Sobota minulo soboto zvečer med rednim delom zaznali večje zbiranje osebnih vozil in oseb na območju Murske Sobote na enem od parkirišč trgovskega centra. Ker ni šlo za prijavljeno javno prireditev, so spremljali dogajanje in ugotovili, da se je več osebnih vozil pripeljalo na parkirišče, dogodek pa si je ogledalo več ljudi.

Po prvih podatkih je trenutno še neznani voznik zaradi sunkovitega speljevanja izgubil oblast nad vozilom, zapeljal izven vozišča ter trčil v občana, ki sta sedela na pločniku.  Pri tem sta utrpela lažje telesne poškodbe v obliki odrgnin. Prometna nesreča je še v fazi preiskave, zato policisti zaradi razjasnitve okoliščin naprošajo morebitne očividce in osebe, ki posedujejo posnetke nesreče, da se oglasijo na Postaji prometne policije Murska Sobota, Ulica arhitekta Novaka 11, ali pokličejo na tel. št. 113, je sporočila tiskovna predstavnica Suzana Rauš. 

Kdo je bil organizator dogodka, policistom ni uspelo ugotoviti. S svojo prisotnostjo so preprečevali prekrške ali kršitve javnega reda in miru, o dogodku pa še zbirajo obvestila.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (165)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

brusilec
08. 09. 2020 08.36
+17
za vse pametnjakovice tukaj gor .. tukaj je izklop diferenciala, sfriziran motor, pod 200konji ne spravis skupaj tega manevra. drzal je hkrati zavoro in gas, malce je pa imel nesrece. drgac pa, ce si ze tolk debiln da tole gledas, ne sedi na plocniku. majhn tic ali ne, naj vsak dela kar mu pase, dokler ne ogroza ostalih. zame so bolj nevarne mamice v cliotih ki po oddaji otroka mimo sole divja z 70 na uro z telefonom v roki..
Wahl
07. 09. 2020 21.51
+5
Koncept BMW fuxxtarda v vsem sijaju. Tisto, da so policaji spremljali dogajanje je za risanko a je to.
united
07. 09. 2020 21.05
+2
Dacia forever
ggzz
07. 09. 2020 21.01
+13
in kje vi tukaj vidite "dirkanje"?????? prenapeti bmw fahrerji
Kingc
07. 09. 2020 20.33
+8
Mogu bi met tablico pazi otrok v avtu🙊🙊🙊
Tajkun Pirc Musar
07. 09. 2020 20.22
+10
Bravo kekec. V glavi imajo vozniki bmw-jev toliko, kolikor ima tale šper.
-29
Sicer nisem prepričan kaj točno hočeš povedati zato ti bom pojasnil jaz kaj se je tukaj zgodilo,ker sem prav tako voznik BMW-ja in to neverjetno dober. Na posnetku vidim,da je tale izključil blokado diferenciala (pritisneš samo na gumb) in z tem tudi elektronsko samodejno stabilnost ter uravnavanje smeri avtomobila.Ta blokada je namenjena,če avto prične drseti levo desno ga avtomatsko sama postavi v pravilen položaj in smer čeprav ti hočeš sukati volan v katero koli smer ga ne moreš,ker ti ga kar izbije iz rok dokler se avto ne umiri in poravna v smeri pravilne vožnje. BMW-ji niso neki Clioti ter ostale kante na cestah. Tukaj se tudi točno vidi izklop blokade,ker se vrti samo eno kolo iz katerega je razviden dim in zaradi tega ga je odneslo iz smeri. Torej lahko primerjaš je sedaj bil enak primer kot,če bi tale bil z kakim avtomobilom na zadnji pogon kakršni so bili pred cirka 40.leti.
Tajkun Pirc Musar
07. 09. 2020 21.59
+15
Clio je avto. Bmw je kanta na zadnji pogon.
brusilec
08. 09. 2020 08.24
+13
coamos .. neverjetno kaksen blefer .. ti nimas pojma kaj je diferencial, kaj je zapora le tega, .. delas sramoto vsem bmw voznikim in vsem voznikim na sploh. prodaj kr imas, ker nimas pojma, cudno da sploh ves da se gume vrtijo
brusilec
08. 09. 2020 08.52
+7
cosmos .. noben avto ti ne bo izbil volan iz rok .. avto uravnava smer samo z blokiranjem gum, kar pa je bilo tukaj izklopljeno. ce je blokada diferenciala izklopljena potem se ne bo NIKOLI vrtela samo ena guma, ena guma se vrti samo ce je diferencial vklopljen. niso ti jasne osnove, tako da prosim pojdi stran od volana, za knjigo pol pa nazaj
-4
Trol- Hahahahaha- Kateri dobri avti so na prednji pogon lolek nimaš pojma o pogonih zato ne sanjaj. Mercedez,Bmw,Mustang,pa Ferari,Lamburgini in,da ti ne bom našteval vseh kar avtomobili tudi so ni nobeden na prednji pogon. Nakar poišči po netu ali je boljši prednji ali zadnji pogon tudi v zimskem času pa ti bo jasno,ker je tehnologija zadnjih pogonov svetlobna leta razvita pred prednjim. Seveda ne moreš primerjati nekega krša kot so Clio in ostali Renaulti ter nasploh vsi francozi z avtomobili kot sem ti jih navedel,ker se ti niti ne sanja o njihovi opremi katere francozi nikoli ne bodo imeli niti ne poznajo saj so to kante za reveže cenovno dostopni vsakemu čeprav se v 5.letih najkasneje od rje razpade,ker je pločevina tanek papir. Zaradi nizkih cen jih je pa seveda ogromno na cestah. In kolikokrat se na zadnjih pogonih menjavajo osi ter ostalo?Hahaha nikoli na prednjih pa nenehno homokinetični zglobi,ležaji,pol osi itd. Ne pametuj,ker se ti o takih zadevah niti zdaleč ne sanja in vzami tableto ter pojdi spat,hehehe
-3
brusilec. Od kod si pa sedaj ti prilezel hahaha? Od vsega začetka sem na Bmw-jih vmes sem imel le enega mercedasa in 6.let sem v Nemčiji delal na BMW servisu z visoko izobrazbo in ti boš meni nakladal,ko sploh pojma nimaš kaj BMW sploh je. Tale BMW kolikor sem razbral iz posnetka je nekoliko starejši model BMW E46 in ta ima ASC gumb za vklop ali izklop zapore diferenciala.Torej,če je ASC vključen je vključen tudi sistem proti zdrs kar pomeni,da pri speljevanju kolesa primer v zimskem času ali sklizkem cestišču ne zdrsnejo prav tako ne v dežju v ovinku,ker jih vodi elektronika računalnika. Ob speljevanju z mesta sta aktivni tudi obe kolesi ob izključenem ASC pa vsak po svoje tako,da diferencial poganja le desno ali levo kolo odvisno katero je na kateri podlagi cestišča.Tako so imeli privi avtomobili na zadnji pogon kjer še niso poznali zapor. In še bi ti lahko pojasnjeval o tem vendar takemu telebanu ni smisla,ker ne boš dojel kljub tej pojasnitvi predvsem pa,ker si BMW videl samo kje na slikah ali na cesti.
majstr1a
10. 09. 2020 09.14
+1
zadnji pogon je bil izključno zato prej (oz. za tistim na eno kolo, ki je bil najprej), ker je bolj enostaven ;) če bi bil tako fantastičen v vseh pogledih, potem se z razvojem prednjega niti ne bi ukvarjali. ima svoje prednosti, enako kot zadnji in štirikolesni ter slabosti. tole tvoje nabijanje z izklopom diferenciala (?) pa samo priča o tem, da ti je tehnika povsem tuja - pač v slogu 98% drugih slovenceljnev. o tvojih nebulozah z izklopom diferenciala (sploh veš, kaj je to?) pa sploh ne bi. model v BMW je izklopil elektroniko proti zdrsu pogonskih koles (ASC+T), to pa je to. če jo ta kišta sploh ima...
Uporabnik1232681
07. 09. 2020 19.50
+39
No res rabimo dirkališče eno ornk progo saj 4 km in potem še v tem kompleksu se pa lahko doda še marsikaj. Od motokrosa do drifta ma tolk je stvari ki jih lohk mamo na enem mestu. Ljudje rabijo to da sprobajo svojega cliota al pa bwenčija in suzukija al pa tomosa. Dejmo že enkrat narediti to dirkališče da bo mir na cestah. Ko boš šel enkrat na stezo in se boš razbov ne boš več pomislu da bi po navadnih cestah dirkal. Sej lohk vlada kej prispeva bo pol manj nesreč pa to.
pravakritika
07. 09. 2020 20.10
-6
jebjebo, ko sem bral tvoj komentar, se mi bolj dozdeva, da v Sloveniji rabimo bolj kot dirkališče rabimo kakšno ustanovo, kjer bodo zdravili EGO. Smatram namreč, da gredo pri teh "velikih" fantih z "velikimi konji", z "velikimi" avti predvsem za sindrom MAJHNEGA LULČKA. Le-tega poskušajo na njim primeren način kompenzirati. Jebjebo, torej pravilno sklepam, da imaš "velik" avto????
Bigbadjohn
07. 09. 2020 21.36
+4
jebjebu v bran: mogoče, da ima malega lulčka, a očitno velike cojones!
bimmer535d
07. 09. 2020 19.33
-12
Pa kaj se mate za pršit tisti ki vozite 75hp cliote. Ne zagovarjam šofera, ampak tisti ko je rekel da je 20 let stara gajbla za na odpad? Vbistvu je najmanj 23 let stara e36, ki bo v roku 2 let vredna več, kot vaši častitljivi 2 leti stari ljudski clioti iz revoza. Tudi ves svoj aplavz namenjam tistemu, ki je rekel da je zategnil ročno. Pri brzini 10kmh je zategnil ročno, ki je na zadnji aksi, pravtako je pogon na zadnji aksi. Kapiraš? Najbolj pa mrzim ljudi ki krivijo, da smo vozniki bmwjev VSI divjaki. Ni res. Če se ti z renojem v breg izven naselja nemores peljat 90, se ne pomeni, da bom se jaz za tabo cinclal 😂
pravakritika
07. 09. 2020 20.13
+10
bimmer, torej tudi ti kompenziraš majhnega lulčka z velikim avtom, ki pač ne trpi enega delavskega Cliota pred sabo.... Neglede na omejitev hitrosti ali pa polno črto...
Urban Žižek 1
07. 09. 2020 20.58
-1
Krematorij666
07. 09. 2020 21.00
+2
Cliote? Od kje ti ta ideja? Stara kanta je še vedno stara kanta. In če nebi bila stara kanta z zmahanim motorjem bi se kolesa na polno vrtela ne pa da je izgubljal moč in so dobila oprijem ter adijo kontrola.
Krematorij666
07. 09. 2020 19.21
+13
Na netu jaz mam pa BMW in starci ne znajo voziti. V RL pa stara kanta in amater za volanom...
hladnajesen
07. 09. 2020 19.09
+11
Objestnost brez primera. Dobro, da ni bilo več poškodovanih. Dirkača bi morali pošteno udariti po žepu, to je najboljša kazen.
brusilec
07. 09. 2020 19.44
-6
a ti sploh ves kaj je objestnost? dej vzam v roke sskj, vsaj enkrat v zivljenju.
huperz
07. 09. 2020 18.54
+20
Amaterji. Eni res preveč filme gledajo.
Savincan
07. 09. 2020 18.57
+11
pa dobro ka pa cajkani pa še ptiči čivkajo za te dirke oni pa kao nič ne vejo
buco2222
07. 09. 2020 18.46
+5
ja glih policistom bomo povedali kdo je bil ha ha,...
Jst Sem
07. 09. 2020 18.23
+45
Temu vi pravte dirkanje... Lepo vs prosm
Jst Sem
07. 09. 2020 18.22
+29
Temu vi pravte dirkanje... Lepo vs prosm Na cigavem zelniku je to zrastlo
DuhSaSjekirom
07. 09. 2020 18.20
+36
Ce ne zna vozit. Tipicna zacetniska napaka. Ponavadi ze malo bolj talentiran voznik nima problemov s tem. Zal imamo tu samo prepotentneza ki ni kos vratolomijam katerih se gre. Problem je ko takle junak misli da "obvlada", potem pa se kako vecjo masino vozi, potem pa se kake potnike da v avto da se koga poskoduje. Nimas pojma stari.
janez horvat
07. 09. 2020 19.33
+15
To se ne dela pa konec. Naj gredo na dirkališče. Bedaki.
BeGood
07. 09. 2020 17.50
+12
Upam, da so policaji medtem imeli kontrolo prometa na cesti MS - Gederovci, kjer vozniki dnevno divjajo skozi naselja. Tako malo policijskih patrulj kot v Prekmurju ne vidiš nikjer drugje v Sloveniji in temu primerna je tudi objestnost voznikov.
Rodion Raskolnikov
07. 09. 2020 17.56
+0
Ne drži! Policajev ni nikjer, so premalo plačani. Zato vse vozi pijano in s pohojenim gasom.
lodz68
07. 09. 2020 19.12
-4
glede na efektivnost in izobrazbo so še dovolj plačani.Ne more imet nekdo z srednjo šolo isto plačo kot nekdo z fakulteto.Upam da vam je to jasno.
AMZS
07. 09. 2020 17.37
-5
Sds podmladek na tabletah
diMarzio
07. 09. 2020 17.47
+18
SD podmladek na belem... saj res, 24ur ne pišejo o slavni družini hot... kako to?
janez horvat
07. 09. 2020 19.34
+1
Škrinca
07. 09. 2020 17.35
+38
glavno je da je policajev ko dreka tam kjer je omejitev 30/h
Ci.ara
07. 09. 2020 17.28
+22
Neprijavljena (organizirana) zbiranja v Sloveniji niso sankcionirana. Inšpektorji med vikendom niso zaznali kršitev. Vse je v redu.
User768643
07. 09. 2020 17.23
+37
Saj ne veš kdo je bolj neumen. Gledalci ali vozniki?