Črna kronika

V nesreči pri delu med prestavljanjem prometnih stožcev umrl 51-letnik

Spodnje Hoče, 20. 10. 2020 15.23 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Na Ljubljanski cesti v Spodnjih Hočah se je zgodila nesreča pri delu, v kateri je umrl 51-letni delavec. Na vozišču so potekala gradbena dela, 51-letnik je prestavljal prometne stožce, istočasno je 31-letni voznik tovornega vozila zaradi dela vozil vzvratno po gradbišču ceste. Trčil je v 51-letnika, ki je padel, tovorno vozilo pa ga je nato z zadnjimi levimi kolesi obeh zadnjih osi prevozilo.

V ponedeljek se je okoli 14.25 na gradbišču regionalne ceste II. reda RC 430 na Ljubljanski cesti v Spodnjih Hočah, v bližini tamkajšnjega bencinskega servisa, zgodila nesreča pri delu. Umrl je 51-letni delavec, sporočajo s PU Maribor. 

V času nesreče je bil zaradi gradbenih del na vozišču zaprt desni prometni pas te ceste, gledano iz smeri Slivnice proti Bohovi. Levi prometni pas je bil odprt za promet, oba pasova pa sta bila ločena s prometnimi stožci.  

51-letnik je zaradi hudih poškodb umrl na kraju nesreče. (Fotografija je simbolična.)
51-letnik je zaradi hudih poškodb umrl na kraju nesreče. (Fotografija je simbolična.) FOTO: Shutterstock

Tik pred nesrečo je 31-letni voznik tovornega vozila zaradi dela vozil vzvratno po gradbišču regionalne ceste – po zaprtem, desnem pasu. Istočasno je na istem prometnem pasu dela opravljal tudi 51-letni delavec drugega podjetja, ki je na tem zaprtem prometnem pasu prestavljal prometne stožce, ki so označevali rob zaprtega pasu, pojasnjuje policija. 

51-letnik je hodil ob robu zaprtega prometnega pasu v smeri proti Slivnici, s hrbtom je bil obrnjen proti tovornemu vozilu, ki se mu je vzvratno približevalo. Med delom je 31-letni voznik z zadnjim levim delom tovornega vozila trčil v 51-letnika, zaradi česar se je ta opotekel in padel. Tovorno vozilo pa ga je nato z zadnjimi levimi kolesi obeh zadnjih osi tovornjaka prevozilo. Zaradi hudih telesnih poškodb je umrl na kraju nesreče.  

Dežurni preiskovalni sodnik Okrožnega sodišča v Mariboru in dežurna državna tožilka Okrožnega državnega tožilstva v Mariboru sta si ogledala kraj nesreče. Preiskovalni sodnik je odredil nekatera nujna preiskovalna dejanja, nato pa pregled prepustil policiji. Okrožna državna tožilka je kriminalistom podala usmeritev, naj zbirajo obvestila zaradi utemeljitve suma storitve kaznivega dejanja Ogrožanja varnosti pri delu, po členu 201/5-2 Kazenskega zakonika (KZ-1).

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1