Črna kronika

V nesreči s strelnim orožjem udeležena dva policista. 25-letnik umrl

Krško, 05. 12. 2022 09.56 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V prostorih krške policijske postaje se je zgodila tragična nesreča s strelnim orožjem, v kateri je umrl 25-letni policist. Direktor PU Novo mesto Janez Ogulin je povedal, da so ga nekaj pred 6. uro obvestili o tragičnem dogodku, ki se je zgodil v garderobi PP Krško. Sprožila se je pištola in eden od policistov je bil hudo ranjen. Kljub hitri pomoči sodelavcev in reševalcev, so jih nato obvestili, da je mlad policist umrl.

Več videovsebin
  • Iz 24UR ZVEČER: 21-letni policist ponesreči ustrelil kolega
    04:10
    Iz 24UR ZVEČER: 21-letni policist ponesreči ustrelil kolega
  • Iz 24UR: Slovenska policija zavita v črnino
    03:39
    Iz 24UR: Slovenska policija zavita v črnino

V.d. generalnega direktorja Policije Boštjan Lindav je ob tragični nesreči najprej pojasnil, da se je slovenska Policija zjutraj zavila v črnino, saj so izgubili mladega policista na začetku svoje kariere. Vsi so v šoku, je pretresen dejal. V življenju sem videl že marsikaj, a tak dogodek te ne more pustiti ravnodušnega, je pojasnil. To je šok za vodstvo, Policijo, policiste. Sodelavci tragično preminulega policista so potrti in poskušajo jim pomagati, je dejal.

Dogodek je zagrešil mlad policist, za posledicami tega dogodka pa je umrl njegov najboljši prijatelj. Kaj je šlo narobe, ta trenutek ne morejo povedati. Sta pa oba policista šla skozi usposabljanje kot vsi policisti do sedaj, je pojasnil. Dodal je, da globoko sočustvujejo s svojci in jim nudijo psihološko pomoč, zavedajo pa se, da nobena beseda ne bo obudila mladega življenja, a so prepričani, da lahko veliko naredijo, da bo ta žalost manjša. 

Janez Ogulin, direktor PU Novo mesto
Janez Ogulin, direktor PU Novo mesto FOTO:

V okviru postopka korektno sodelujejo s posebnim oddelkom specializiranega državnega tožilstva, sam pa je odredil strokovni nadzor nad izvajanjem določenih nalog na PU Novo mesto. Hkrati je še enkrat izrazil najgloblje sožalje vsem, ki so policista poznali. Policista vpletena v dogodek sicer nista domačina, prihajata namreč iz drugih policijskih postaj. Pokojni je bil star 25 let, drugi policist pa 21 let. Na PP Krško sta prišla 1. oktobra letos.

Direktor PU Novo mesto Janez Ogulin je povedal, da je bil nekaj pred 6. uro zjutraj obveščen o tragičnem dogodku, ki se je zgodil v garderobi PP Krško. Prišlo je do sprožitve strelnega orožja in eden od policistov je bil hudo ranjen. Sodelavci so mu poskušali pomagati, prišli so tudi reševalci in upali, da se bo vse srečno končali. Ob 7.12 pa so bili obveščeni, da je sodelavec umrl. Takoj so stopili v stik s svojci in se z njimi srečali v brežiški bolnišnici in jim ponudili vso pomoč, ki jo potrebujejo, je še pojasnil Ogulin.

Ob tragični nesreči so globoko pretreseni in prizadeti tudi na notranjem ministrstvu. "Globoko pretreseni in prizadeti vas obveščamo o tragični nesreči, v kateri je življenje izgubil 24-letni sodelavec s Policijske postaje Krško. Nesreča s strelnim orožjem se je zgodila danes v prostorih te policijske postaje," so tvitnili. 

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja