Črna kronika

V nesreči umrl 33-letni voznik motornega kolesa

Poljčane, 15. 05. 2021 07.34 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V petek je 25-letni voznik osebnega vozila v Poljčanah pri zavijanju levo v križišču trčil v 34-letnega voznika motorega kolesa. Motorist je po trčenju padel na vozišče in na kraju nesreče umrl, so sporočili s Policijske uprave Maribor.

Prometna nesreča se je zgodila okoli 19.30. Po navedbah policije je 25-letnik vozil po Dravinjski cesti v Poljčanah; ko je pripeljal v križišče in pričel zavijati levo na parkirni prostor, ni pustil mimo vozil, ki so prihajala iz nasprotne smeri in vozila naravnost.

Zaradi tega je s sprednjim levim delom trčil v sprednji del neregistriranega motornega kolesa, ki ga je vozil 34-letni motorist. Motorista je po trčenju vrglo naprej preko vozila v smeri njegove vožnje, kjer je padel in obležal na vozišču. Voznik motornega kolesa pri vožnji ni uporabljal zaščitne čelade in je na kraju prometne nesreče umrl.

Policisti bodo voznika osebnega vozila kazensko ovadili.

Slika je simbolična.
Slika je simbolična. FOTO: Shutterstock

Sicer pa so policisti v zadnjih 24 urah obravnavali 134 prometnih nesreč, v katerih je ena oseba umrla, 15 nesreč pa se je končalo z lahkimi poškodbami. Po podatkih Generalne policijske uprave so policisti obravnavali še 84 kršitev javnega reda in miru ter 84 kaznivih dejanj.

Zaradi kršitev javnega reda in miru so policisti 57-krat posredovali na javnih krajih in 27-krat v zasebnih prostorih. Zaradi hujših kršitev cestnoprometnih predpisov so zasegli deset vozil. Med obravnavanimi kaznivimi dejanji je bilo 33 tatvin, 20 poškodovanj tuje stvari, 13 vlomov, po štiri kazniva dejanja nasilja v družini in ponarejanja listin, po tri grožnje in kazniva dejanja v zvezi s prepovedanimi drogami, dve povzročitvi telesnih poškodb ter po eno kaznivo dejanje drzne tatvine in preprečitve uradnega dejanja.

Koronavirus pasica nova
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3