Črna kronika

V Pekarni Grosuplje eksplodiralo zaradi plina

Ljubljana, 29. 11. 2018 14.45 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Po prvih ugotovitvah je v Pekarni Grosuplje eksplodiralo zaradi plina. Preiskava se nadaljuje, poteka pa v smeri sumov kaznivega dejanja. V dogodku je bilo sedem oseb poškodovanih. V pekarni so medtem stekla prva sanacijska dela, proizvodnjo pa bodo po načrtih začeli vzpostavljati prihodnji teden.

Več videovsebin
  • Iz 24UR: Proizvodnja stoji
    02:41
    Iz 24UR: Proizvodnja stoji
  • Iz SVETA: Eksplozijo je povzročil plin
    02:31
    Iz SVETA: Eksplozijo je povzročil plin
  • 'Šefinja, razneslo je!'
    00:59
    'Šefinja, razneslo je!'
  • V eksploziji več poškodovanih
    00:39
    V eksploziji več poškodovanih
  • Izjava zaposlene: Slišala sem pok, nič nisem videla
    02:45
    Izjava zaposlene: Slišala sem pok, nič nisem videla

Na Policijski upravi Ljubljana so potrdili, da je po prvih ugotovitvah vzrok za včerajšnjo eksplozijo v Pekarni Grosuplje plin. Okoliščine eksplozije bodo preverjali v nadaljnji preiskavi. Nastala je velika materialna škoda. Preiskava in  zbiranje  obvestil  poteka  v smeri sumov kaznivega dejanja Povzročitve splošne nevarnosti.

Eksplozija je včeraj okoli 14. ure odjeknila objektu proizvodnje pekovskih izdelkov v Grosupljem. Na kraju so posredovale interventne službe policije, gasilcev in reševalcev.

V dogodku je bilo sedem oseb poškodovanih, vse so po podatkih policije utrpele lahke telesne poškodbe. Policisti so zavarovali kraj in zbrali prva obvestila. Zaradi obsežnosti in zahtevnosti ogleda ter vzpostavitve pogojev za delo, pa so z ogledom pričeli danes.

Stekla sanacija, proizvodnja prihodnji teden

Kot so za povedali v lastniku Pekarne Grosuplje, družbi Don don, so v pekarni stekla prva sanacijska dela, s katerimi bodo najprej zaščitili zgradbo in opremo. V naslednji fazi bodo izvedli čiščenje prostorov in ugotavljali stopnjo poškodb proizvodnje linije.

"V podjetju predvidevamo, da bi del proizvodnje lahko zagnali že v naslednjem tednu," so navedli in pojasnili, da so zaposleni trenutno doma.

Škoda, ki je nastala, za zdaj ni znana. V pekarni bodo, kot so zagotovili, storili vse potrebno, da se škoda čimprej odpravi. "Ko bodo znani uradni rezultati preiskave, jih bo podjetje predstavilo javnosti," so še dodali.

'Slišala sem pok'

Eksplozijo so okoliški prebivalci čutili kot nekakšen potres. Eden od delavcev je dejal: "Bili smo v proizvodnji, normalno smo delali, ko je počilo in se začelo kaditi." 

Neka delavka pa pravi, da je slišala pok. "Slišala sem pok, nič nisem videla, ker se je začelo kaditi. Samo hitro smo šli ven. Ne vem, kaj se je zgodilo. Pok je bil ogromen, več kot pol ure smo še bili v šoku. Vse so napotili ven. Še vedno smo vsi v šoku," je povedala.

Jošt Kadunc, poveljnik PGD Grosuplje, je opisal razsežnosti eksplozije: "Del oken je vrglo iz zidu. Tudi premične dele in nekatere fiksne je razmetalo po proizvodnji."

 

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

kolbek460
29. 11. 2018 17.45
+0
Pri popku ta belih je razneslo pekarno in spet bodo žrli tuji kruh ,,
Madeni
29. 11. 2018 16.07
-1
Normalno žemljo ali makovko pač ne more raznest.
Kollerik
29. 11. 2018 17.02
-1
Se strinjam...tole teroristično akcijo napada na grosupeljske štruce & žemlje so sigurno izvedli rdeči kmeri...a ne, MADAY....