Črna kronika

V pešca trčili najprej ena, nato še druga voznica, 37-letnik umrl

Bertoki, 01. 05. 2019 11.45 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Na stari cesti Bertoki–Bivje se je zgodila huda prometna nesreča, v kateri je umrl 37-letni domačin. Ta je hodil po sredini ceste v smeri bencinske črpalke, ko je s sprednjim levim delom vozila vanj trčila 31-letna voznica.

Policijski avto
Policijski avto FOTO: Shutterstock

Kot so sporočili s PU Koper, se je nesreča zgodila nekaj pred drugo uro ponoči. Potem ko je v pešca trčila 31-letna voznica, je pešca odbilo na nasprotno stran ceste. In to v trenutku, ko je iz nasprotne smeri pripeljala 42-letna voznica osebnega avtomobila, ki je prav tako trčila v pešca.

Kot so še zapisali v sporočilu, je bil nato hudo poškodovani pešec odpeljan v bolnišnico Izola, kjer pa je zaradi poškodb umrl.

Preizkus alkohola je bil pri obeh voznicah negativen.

Kot še dodajajo policisti, na kraju prometne nesreče ni javne razsvetljave, pešec pa je bil oblečen v temna oblačila in ni uporabljal odsevnih teles ali svetilke.

Pešci ranljivi udeleženci v prometu

Pešci so sicer najbolj ranljivi udeleženci prometa. Slovenske ceste vsako leto zahtevajo smrtne žrtve in hudo poškodovane med pešci, opozarjajo na Agenciji za varnost prometa.

Opozarjajo, da lahko pešci za svojo varnost največ naredijo sami. Tako, da prometne površine, namenjene za pešce, uporabljajo pravilno, če teh površin ni, hodijo ob levem robu vozišča v smeri hoje - da so vidni nasproti vozečim voznikom. Posebna previdnost je potrebna pri prečkanju, kjer se je treba o varnosti prepričati tudi v semaforiziranih prehodih. 

Sicer pa naj pešci za večjo vidnost nosijo svetla in odsevna oblačila, tudi odsevna telesa kot so odsevni trakovi, kresničke ali imajo s seboj svetilko, še priporočajo.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3