Črna kronika

Vodja priprave letalnice v Planici padel z višine in umrl

Kranjska Gora, 13. 11. 2023 17.29 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V Planici se je zgodila nesreča, v kateri je moški padel z višine in na kraju umrl. Smrtno se je ponesrečil vodja priprave letalnice. Preiskava dogodka še poteka, obveščena je bila tudi delovna inšpekcija.

Skakalnica v Planici
Skakalnica v Planici FOTO: Shutterstock

Okoli 14.15 so kranjskogorski policisti prejeli obvestilo, da se je v bližini smučarske skakalnice na Planici zgodila nesreča. 

"Po podatkih, s katerimi razpolagamo, je moški padel z višine in zaradi hudih telesnih poškodb na kraju umrl. Policisti so kraj zavarovali, opravljajo ogled in zbirajo obvestila o vzroku in vseh okoliščinah nesreče, ki so predmet nadaljnje kriminalistične preiskave," so sporočili iz Policijske uprave Kranj. 

O nesreči so obvestili tudi delovno inšpekcijo. O vseh ugotovitvah bo obveščeno tudi pristojno državno tožilstvo.

Planica
Planica FOTO: Shutterstock

Planica ostala brez vodje priprave letalnice

Kot smo izvedeli, se je smrtno ponesrečil planiški delavec, 64-letni vodja priprave letalnice bratov Gorišek Iztok Pergarec Ič. Med plezanjem na streho Čaplje naj bi padel z lestve. Čeprav so mu takoj nudili prvo pomoč, je umrl. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Njegova smrt je pretresla planiško skupnost, znotraj katere je veljal za sinonim za planiške dogodke. 

Pergarec je bil s Planico povezan že od leta 1969, ko je kot desetletnik teptačem nosil sendviče. Čez nekaj let se je tudi sam pridružil teptačem, bil pa je tudi eden od zastavonoš. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Posebej spretni in zaslužni teptači se namreč ob začetku prireditve ob fanfarah z zastavami držav udeleženk spustijo po doskočišču skakalnice. Ič se je s slovensko zastavo pred občinstvom in kamerami po planiškem puklu spuščal več kot 30 let.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou