Črna kronika

V požaru na novogradnji v Slavšini 100.000 evrov škode

Lenart, 05. 03. 2019 13.38 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Na novogradnji stanovanjske hiše v Slavšini je izbruhnil požar, ki je povzročil za okoli 100.000 evrov škode. Solastnica je ob tem doživela šok, zato so ji morali nuditi zdravniško pomoč. 10.000 evrov škode je povzročil tudi požar v Spodnji Voličini, ki ga je povzročil dotrajan električni drog, ki se je podrl na hišo. Pri gašenju se je poškodoval gasilec.

V ponedeljek okrog 8. ure je zagorelo v Slavšini. Požar je zajel ostrešje ter izolacijsko fasado iz stiropora. Požar so pogasili gasilci, reševalci pa so morali nuditi zdravniško pomoč solastnici objekta, ki je doživela šok.

Ugotovili so, da je zagorelo zaradi pregretja dimnika v delu, kjer se stika z ostrešjem oz. na prehodu iz ostrešja. Z ugotovitvami so seznanili tožilstvo, sporočajo s Policijske uprave Maribor.

Dotrajan električni drog padel na hišo in povzročil požar

V ponedeljek okoli 14.50 je zagorelo tudi v Spodnji Voličini. Zaradi dotrajanosti in vetra se je podrl drog električne napeljave. Električne žice so obvisele na strehi ene od stanovanjskih hiš. Lastnik je o tem obvestil pristojno podjetje za dobavo električne energije, vendar je do njihove intervencije, na mestu, kjer so se žice dotikale hiše, izbruhnil požar.

Na novogradnji v Slavišni je v požaru nastalo za 100.000 evrov škode.
Na novogradnji v Slavišni je v požaru nastalo za 100.000 evrov škode. FOTO: Damjan Žibert

Kljub gasilski intervenciji se je vnel leseni opaž stropa in mansardne poševnine sobe na podstrešju. Soba je v hipu zgorela v celoti.

V času do intervencije električarjev je v stanovanjski hiši prišlo še do udara na vtičnicah, poškodbe so tudi na različnih električnih aparatih, ki so v času dogodka bili priključeni na omrežje. Materialna škoda je nestrokovno ocenjena na okoli 10.000 evrov.

Med gašenjem se je poškodoval 21-letni gasilec, ki je na podstrešju gasil z vodo in začutil udar električnega toka. Zdravniško pomoč je sam iskal v Zdravstvenem domu Lenart, so sporočili mariborski policisti, ki zbirajo obvestila za utemeljitev suma storitve kaznivega dejanja povzročitve splošne nevarnosti.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

doo.gaja
06. 03. 2019 11.54
Kdo je tako slabo hišo gradil ali pa dimnik ali pa peč, da je nova zgorela?? Elektrike se pa itak ne šlata...
felix58
05. 03. 2019 20.54
+1
Suma storitve kaznivega dejanja povzročitve splošne nevarnosti ? Zoper koga pa, zoper veter ?
Naj bi
05. 03. 2019 14.30
+2
Gasiti požar z vodo, kjer je elektrika je pa res dobro. To ni gasilec. Elektro pa lahko dalinsko izklopi trafo postaje. Nestrokoven članek pisca, ki nima pojma o elektriki.
Ramzess
05. 03. 2019 15.12
+4
Darko32
05. 03. 2019 14.03
+21
No tukaj sedaj vidmo kako se zapravlja denar za vzdrževanje električnega omrežja. Uporabniki plačujjeo fiksne dajatve in ti pa ne vzdržujejo tako, kot je potrebno. Potem pa se čudimo, če je vsepovsod prisoten kriminal in podkupovanja.