Črna kronika

Ob kurilni peči se je vnel požar, v hiši našli mrtvega 89-letnika

Moravče, 25. 12. 2023 09.27 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

V stanovanjski hiši na območju Domžal se je po poročanju ljubljanske policijske uprave v nedeljo zjutraj ob kurilni peči vnel manjši požar. V hiši so pristojni našli mrtvega 89-letnega moškega. Po do zdaj znanih informacijah so se zaradi pregretja vneli predmeti ob peči, ki so tleli in povzročili močno zadimljenost v prostoru, kjer je spal umrli. Vzrok smrti bodo ugotavljali z obdukcijo. V hiši v času dogodka ni bilo drugih oseb.

Uprava RS za zaščito in reševanje poroča, da se je okoli 7.30 v naselju Spodnji Tuštanj, občina Moravče, močno kadilo iz stanovanjske hiše. S Policijske uprave Ljubljana so nam pozneje posredovali podrobnejše informacije, in sicer se je, kot so sporočili, manjši požar vnel v eni izmed hiš na območju Domžal.

Ogenj je po besedah Policije vzplamtel ob kurilni peči, v hiši so pristojni pozneje našli mrtvega 89-letnega moškega. "Po do sedaj zbranih obvestilih so se zaradi pregretja vnela oblačila in drugi predmeti ob peči, ki so tleli in povzročili močno zadimljenost v prostoru, kjer je spal umrli," pojasnjujejo ljubljanski policisti.

Gasilci splošna
Gasilci splošna FOTO: Aljoša Kravanja

Na kraju so posredovali gasilci PGD Moravče, Vrhpolje in CZR Domžale, ki so zavarovali kraj dogodka, odklopili elektriko, iznesli gorljiv material in ga pogasili. Na kraju so bili tudi policisti, ki so zbrali prva obvestila in zavarovali kraj, ter reševalci nujne medicinske pomoči Domžale.

Vzrok smrti 89-letnega moškega še ni znan, odrejena je bila obdukcija. V hiši v času dogodka ni bilo drugih oseb.

Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil o vseh okoliščinah dogodka. O vseh ugotovitvah bo obveščeno pristojno državno tožilstvo.