-6°C

V prerivanju 39-letni tat prodajalki izpulil šop las

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
AVTOR
Ni.Š. /
KOMENTARJI
57
39-letnik je v zgolj nekaj urah kradel v treh trgovinah v centru Maribora, vsakič izdelke v majhnih vrednostih. Pri eni od tatvin ga je ujela prodajalka, ki je celo stekla za njim in ga dohitela, moški pa se je temu uprl, se z njo prerival in ji izpulil šop las. Policija je tatu ujela, čaka ga kazenska ovadba zaradi roparske tatvine.

V četrtek popoldan je 39-letni moški v prodajalni v centru Maribora odtujil tri različne artikle. Tatvino je zaznala 56-letna prodajalka, stekla za osumljenim in ga kmalu dohitela. Pozvala ga je, naj ukradene stvari vrne ali pa plača, ter mu jih želela odvzeti. Osumljenec se je temu uprl, prodajalko prijel za roko, z drugo roko pa jo je prijel za lase. Med prerivanjem je prodajalki celo izpulil šop las.  Vseeno je prodajalki uspelo zadržati dva ukradena artikla, s tretjim pa je osumljeni peš pobegnil proti Slomškovemu trgu.

Policisti bodo osumljenca kazensko ovadili pristojnemu tožilstvu zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja roparske tatvine.

Policisti so se nemudoma odzvali na klic in osumljenca na Slomškovem trgu le nekaj trenutkov po dejanju prijeli. Pri njem so našli in še tretji ukradeni artikel in mu ga zasegli. Kot opozarjajo policisti PU Maribor, je nerazumno, da se je osumljenec tako nasilno odzval do prodajalke zato, da bi obdržal ukradene artikle v vrednosti vsega 7,77 evra.

"Izpostaviti velja pogum in odločnost prodajalke, vseeno pa svetujemo, naj se oškodovanci, če pride do takega nasilnega dejanja, ne izpostavljajo in ne tvegajo poškodbe svojega telesa. Bolje je, da pokličejo policijo, z glasnim vpitjem pa opozorijo okolico na izvrševanje dejanja. Nobena ukradena stvar ni vredna toliko, kot je vredno človeško življenje," še opozarjajo.

Že čez slabi dve uri po opisanem dejanju pa so istega osumljenca varnostniki prijeli pri novi tatvini v drugi prodajalni v Mariboru. Takrat je ukradel za 22,26 evra artiklov. Še dobro uro kasneje pa so ga v isti prodajalni prijeli, ko je ukradel še tri artikle v vrednosti 2,82 evra. V zadnjih dveh primerih odgovorna oseba ni podala predloga za pregon, zato ga policisti ne morejo ovaditi, bodo pa pristojnemu tožilstvu podali poročilo.