Črna kronika

V prometni nesreči na gorenjski avtocesti umrli dve osebi

Kranj, 01. 07. 2022 06.13 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Kaya Kamenarič
Komentarji
0

Na gorenjski avtocesti se je zgodila huda prometna nesreča s smrtnim izidom. V nesreči sta bili udeleženi dve vozili. Prvo vozilo je trčilo v ograjo, ki ločuje smerni vozišči, iz njega pa je na nasprotno smerno vozišče padel sopotnik. Vanj je trčila voznica, ki je vozila v pravilni smeri. Oba udeleženca iz prvega vozila, državljana Srbije, sta umrla na kraju.

Več videovsebin
  • Iz 24UR: Na avtocesti sta ugasnili dve življenji
    02:25
    Iz 24UR: Na avtocesti sta ugasnili dve življenji
  • Iz SVETA: Pogovor z magistrom Ivanom Kapunom, vodjo Sektorja prometne policije GPU
    05:25
    Iz SVETA: Pogovor z magistrom Ivanom Kapunom, vodjo Sektorja prometne policije GPU
  • Iz SVETA: Prometna nesreča na gorenjski avtocesti
    02:28
    Iz SVETA: Prometna nesreča na gorenjski avtocesti

 

V prometni nesreči sta bili udeleženi dve vozili. Eno je vozilo v smeri proti Ljubljani, drugo v smeri Karavank, a vozili nista trčili. Kot je v izjavi za medije pojasnil policijski inšpektor Simon Sušanj, se je nesreča zgodila okoli ene ure ponoči. 

Voznica, ki je s potnikom v avtomobilu vozila v smeri proti Ljubljani, je na avtocestnem odseku Kranj vzhod–Brnik silovito trčila v ograjo, ki ločuje smerni vozišči. Avtomobil se je ob tem prevrnil in začel kotaliti, iz njega pa je na nasprotno smerno vozišče (avtocesta smer Karavanke) padel potnik. Vanj je trčila voznica, ki je pravilno vozila v smeri Karavank.

Oba udeleženca iz prvega avtomobila sta na kraju umrla. Gre za odrasla državljana Srbije. Odrejena je bila obdukcija, so še sporočili s PU Kranj.

Nesreča na gorenjski avtocesti
Nesreča na gorenjski avtocesti FOTO: PU Kranj

Kot je še pojasnil Sušanj, je ena izmed okoliščin, ki jo bodo ugotavljali, a jo bo težko dokazati, utrujenost. Glede na pot, ki sta jo prepotovala potnika, je to namreč eden izmed možnih vzrokov nesreče. 

Območje nesreče je bilo zelo obširno. "Policisti sprva tudi niso vedeli, koliko oseb je bilo udeleženih v prometni nesreči, zato so osebe iskali tudi zunaj območja avtoceste," je pojasnil policijski inšpektor. Okoliščine kažejo, da pokojni potnik ni uporabljal varnostnega pasu. 

Voznica sprva še kazala znake življenja

Vodja intervencije gasilcev je medtem povedal, da so malo pred eno uro zjutraj prejeli obvestilo o prometni nesreči, v kateri naj bi bilo udeleženo eno vozilo, prav tako naj bi šlo za hujše telesne poškodbe. "Že na podlagi tega obvestila smo okrepili svoj izvoz. Na intervencijo je izvozilo osem gasilcev s petimi vozili. Bilo nam je jasno, da bo to dlje časa trajajoča zadeva. Bila je tudi noč, razmišljali smo o razsvetljavi," je dejal.  

Na kraju so ugotovili, da je vozilo trčilo v odbojno ograjo in jo večkrat prelomilo, prav zato so bile na vozilu tudi izrazito hude poškodbe. "Vozilo je bilo ob našem prihodu prevrnjeno na streho," je dejal in pojasnil, da so v vozilu našli voznico, ki je bila tudi pravilno pripeta na sedežu. Ker je še kazala znake življenja, so nemudoma pričeli s tehničnim postopkom in žensko po približno sedmih minutah tudi izvlekli iz vozila. Zdravnica je nato na kraju ugotovila, da je ženska podlegla poškodbam.  

Moški, ki je zletel na drugo stran avtoceste, je, kot že omenjeno, prav tako podlegel poškodbam. 

Promet na gorenjski avtocesti je, po tem ko je bila cesta do približno 9. ure zaprta, znova stekel. 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3