Črna kronika

V prometni nesreči na Hajdini poškodovani štirje otroci

Hajdina, 17. 10. 2018 17.16 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Pri osnovni šoli na Hajdina se je v torek zgodila prometna nesreča, v trčenju dveh vozil pa so se lažje telesno poškodovali štirje otroci. Ti v nesreči ne bi bili poškodovani, če bi bili ustrezno pripeti z varnostnimi pasovi oz. zavarovani v zadrževalnih sistemih, so sporočili s Policijske uprave Maribor.

Včeraj okoli 14.40 je 55-letni voznik osebnega avtomobila pri osnovni šoli na Hajdini zaradi nepravilnega premika trčil v drug osebni avtomobil, ki ga je vozil 42-letnik. V tem vozilu so se ob trčenju lažje telesno poškodovali štirje otroci, katere so z reševalnim vozilom odpeljali v ptujsko bolnišnico. 

S Policijske uprave (PU) Maribor so sporočili, da so policisti obema voznikoma izdali plačilni nalog – starejšemu zaradi nepravilnega premika z vozilom, mlajšemu pa zato, ker ni upošteval policistovega ukaza ter ker je v vozilu prevažal otroke, ki med vožnjo niso bili pripeti z varnostnimi pasovi oziroma niso bili zavarovani z drugimi ustreznimi zadrževalnimi sistemi (kot so otroški sedeži, jahači ...).

"Glede na poškodbe, ki so nastale na obeh vozilih in so minimalne, lahko z gotovostjo trdimo, da otroci v prometni nesreči ne bi bili poškodovani, če bi bili ustrezno pripeti z varnostnimi pasovi oz. zavarovani v zadrževalnih sistemih," so pojasnili na PU Maribor.

Zaradi včerajšnje nesreče pa policisti ponovno vse voznike pozivajo, naj pri prevozu otroke dosledno zavarujejo z varnostnimi pasovi oz. jih namestijo v ustrezne sedeže, primerne otrokovi starosti in telesni teži. Ob tem pa dodajajo, da je pomemben tudi zgled – vozniki se moramo vedno pripeti tudi sami, saj nas otroci opazujejo in posnemajo.

Še več nasvetov pa lahko najdete tukaj. 

Pripenjanje otrok
Pripenjanje otrok FOTO: Javna agencija RS za varnost prometa
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3