Črna kronika

V prometni nesreči na pomurski avtocesti umrla ena oseba

Dragučova, 06. 08. 2021 12.40 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Na pomurski avtocesti med Pernico in razcepom Dragučova proti Mariboru sta trčili dve vozili. V prometni nesreči je umrla 85-letna sopotnica povzročiteljice nesreče, ki je v napačno smer vozila proti Mariboru. Huje sta poškodovani tudi obe voznici in sopotnica druge voznice, ki je pravilno vozila po prehitevalnem pasu.

Prometna nesreča na pomurski avtocesti.
Prometna nesreča na pomurski avtocesti. FOTO: 24ur.com

Danes okoli 11.30 je 79-letna voznica osebnega avtomobila v rondoju Pesnica napačno zavila na avtocesto A1in v napačni smeri vozila do razcepa  Dragučova. Tam je zavila na avtocesto A5 in nadaljevala vožnjo v napačni smeri proti Pernici. Nekaj vozil, ki so vozila proti Mariboru, se ji je uspešno izognilo, nato pa ji je nasproti po prehitevalnem pasu pravilno pripeljala 27-letna voznica osebnega avtomobila. Ta je  po prehitevalnem pasu vozila zato, ker je po voznem pasu vozilo tovorno vozilo. Zato se ni mogla umakniti in osebna avtomobila sta čelno trčila. Vozilo 27-letnice je naposled bočno odbilo še v omenjeno tovorno vozilo, ki ga je vozil 67-letni voznik, je potek nesreče opisali predstavnik Policijske uprave (PU) Miran Šadl.

Prometna nesreča
Prometna nesreča FOTO: POP TV

V  prometni  nesreči  je umrla 85-letna sopotnica v vozilu povzročiteljice, poškodovali sta se obe voznici (verjetno huje) in tudi 60-letna sopotnica v vozilu mlajše voznice. Voznik tovornega vozila v prometni nesreči ni bil poškodovan, je pojasnil Šadl.

Ogled kraja prometne nesreče je vodila dežurna preiskovalna sodnica Okrožnega sodišča v Mariboru, prisotna pa je bila dežurna državna tožilka z Okrožnega državnega tožilstva v Mariboru. Policisti bodo zoper 79-letno povzročiteljico prometne nesreče podali kazensko ovadbo pristojnemu tožilstvu, je dejal Šadl.

Zaradi prometne nesreče je bila avtocesta A5 v smeri proti Mariboru zaprta do 14.57.
Zaradi prometne nesreče je bila avtocesta A5 v smeri proti Mariboru zaprta do 14.57. FOTO: 24ur.com

Letos je na cestah na območju PU Maribor v 12 prometnih nesrečah umrlo 12 ljudi. V primerljivem obdobju lanskega leta je v 10 prometnih nesrečah umrlo 11 ljudi, je še povzel statistiko Šadl.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1