24°C

Pri Senožečah umrl 30-letni motorist: da bi se izognil trku, zaviral in padel

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
AVTOR
A.K. / M.R. /
Koprski policisti so sporočili, da je v prometni nesreči na regionalni cesti Razdrto–Senožeče umrl 30-motorist. Nesreča se je zgodila, ko je voznik motorja močno zaviral, da bi se izognil trku z nasproti vozečim avtomobilom, ki je ravno v tistem trenutku prehiteval vozilo pred seboj. "Med vozili ni prišlo do stika, voznik motornega kolesa pa je umrl na kraju nesreče," je sporočil predstavnik PU Koper David Iskra.

Ob 12.09 je bil Operativno komunikacijski center PU Koper obveščen o prometni nesreči na regionalni cesti Razdrto–Senožeče, pred naseljem Senožeče, v kateri je umrl voznik motornega kolesa, so okoli 13.30 sporočili koprski policisti.

Kasneje so sporočili več podrobnosti o nesreči: "Voznik motornega kolesa je vozil iz smeri Razdrtega proti Senožečam in na ravnem delu ceste na nasprotnem smernem vozišču dohitel osebni avtomobil, ki ga je vozil 55-letni voznik iz Celja," je povedal predstavnik Policijske uprave (PU) Koper David Iskra. Celjan je prehiteval pred seboj vozeči osebni avtomobil, ki ga je vozila 22-letna kandidatka za voznico, doma iz Ajdovščine. "Voznik motornega kolesa je močno zaviral, pri tem izgubil oblast nad vozilom in padel v jašek za meteorne vode na levi strani vozišča," je povedal Iskra in dodal, da med vozili ni prišlo do stika, voznik motornega kolesa, 30-letnik, doma iz Pivke, pa je umrl na kraju nesreče. 

O nesreči bodo policisti napisali poročilo na državno tožilstvo.

Zaradi obravnave prometne nesreče je bila cesta med Razdrtim in Senožečami zaprta do 15. ure.