Črna kronika

V prometni nesreči umrl predsednik uprave Abanke

Ljubljana, 01. 05. 2010 11.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

V prometni nesreči v občini Domžale je umrl Aleš Žajdela, predsednik uprave Abanke.

Aleš Žajdela
Aleš Žajdela FOTO: Abanka Vipa d.d.

Po naših informacijah je Žajdela umrl v prometni nesreči, ki se je včeraj zgodila v občini Domžale. Tovornjak, ki je vozil iz smeri Kamnika proti Domžalam, je pri zavijanju na lokalno cesto zbil 47-letnega kolesarja.

Novico o smrti Aleša Žajdele so potrdili na Abanki. Pravijo, da Žajdela ni bil le uspešen in prodoren bankir, pač pa tudi skrben družinski oče, človekoljub in zagnan športnik v prostem času.

Kot so sporočili iz Abanke, je Žajdela svojo poslovno pot v bančništvu začel v Narodni banki Slovenije, pozneje v Banki Slovenije. Nadaljeval jo je kot član uprave in nato kot predsednik uprave v Raiffeisen Krekovi banki.

Leta 2005 je prevzel vodenje Abanke Vipe, d. d., ki je, kot pravijo na Abanki, pod njegovim  vodstvom postala ena najbolj uglednih, uspešnih in mednarodno uveljavljenih bank v Sloveniji.  "Bil je spoštovan član nadzornih svetov  v Združenju bank Slovenije, v Vipi Holdingu in predsednik nadzornega sveta KDD-Centralne klirinško depotne družbe," so še sporočili iz banke.

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.