Črna kronika

V prometni nesreči umrla voznica, enoletnega otroka prepeljali v bolnišnico

Nedelica / Murska Sobota, 19. 05. 2021 09.47 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V hudi prometni nesreči pri naselju Nedelica je umrla 36-letna voznica osebnega avtomobila. Enoletnega otroka, ki je bil v njenem vozilu, so s hudimi poškodbami prepeljali v bolnišnico. Policisti so z ogledom kraja nesreče in z zbiranjem obvestil ugotovili, da je voznica vozila po lokalni cesti proti Dobrovniku. V križišču je zapeljala na prednostnostno cesto, takrat pa je po njej pripeljal voznik osebnega avtomobila. Vozili sta silovito trčili.

Pomurski policisti so bili danes ob 8.27 obveščeni, da se je v Nedelici (občina Turnišče) zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena dva osebna avtomobila. Voznica enega od teh je v nesreči umrla. V njenem vozilu se je kot sopotnik nahajal enoletni otrok, ki so ga odpeljali v bolnišnico.

Z zbiranjem obvestil in z ogledom kraja prometne nesreče so policisti ugotovili, da se je 36-letna voznica osebnega avtomobila, v katerem je bil pravilno, v otroškem sedežu zavarovan 13-mesečni otrok, vozila po lokalni cesti iz smeri naselja Nedelica proti Dobrovniku. Ko se je pripeljala do križišča, je zapeljala na prednostnostno cesto v trenutku, ko je po njej pripeljal voznik osebnega avtomobila. Vozili sta silovito trčili, voznica pa je zaradi poškodb na kraju umrla. Otroka v vozilu voznice so s hudimi telesnimi poškodbami odpeljali v Univerzitetni klinični center (UKC) Ljubljana. Voznik drugega, v prometni nesreči udeleženega vozila je bil lahko telesno poškodovan.

Ogleda kraja prometne nesreče sta se udeležila preiskovalni sodnik in državna tožilka OS v Murski Soboti. Odredila sta izvedeniško mnenje, na podlagi katerega bodo nato ugotavljali dejanski vzrok prometne nesreče, so sporočili s Policijske uprave (PU) Murska Sobota.

V letošnjem letu so policisti na območju Pomurja obravnavali 234 (lani 214) prometnih nesreč, v katerih so 4 (2) osebe umrle, 11 (11) pa jih je bilo hudo telesno poškodvanih.

Koronavirus pasica nova
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja