Črna kronika

V prometni nesreči v Brdih umrl 48-letni sopotnik

Brda, 15. 07. 2019 07.20 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V občini Brda se je zgodila huda prometna nesreča, v kateri je umrl 48-letnik. 20-letni voznik je vozil iz naselja Šmartno proti naselju Dobrovo in zunaj naselja Zali Breg v občini Brda izgubil oblast nad vozilom. Trčil je v betonski zid in se hudo poškodoval, sopotnik v avtomobilu pa je na kraju nesreče podlegel poškodbam.

V nedeljo okrog 22. ure se je na regionalni cesti v neposredni bližini naselja Zali Breg v občini Brda zgodila huda prometna nesreča s smrtnim izidom zaradi neprilagojene hitrosti in v kateri je bilo udeležen avtomobil z italijanskimi registrskimi tablicami.

Policisti so ugotovili, da je 20-letni voznik začetnik, državljan Italije, vozil osebni avtomobil znamke honda po regionalni cesti izven naselja Zali Breg iz smeri naselja Šmartno proti naselju Dobrovo po klancu navzdol. Pred vasjo Zali Breg je za ostrim levim nepreglednim ovinkom preko neprekinjene sredinske črte prehitel pred seboj vozečo voznico osebnega avtomobila.

Po prehitevanju je z vozilom zapeljal nazaj na pas, po katerem je vozil pred prehitevanjem, in nato pripeljal v blagi levi pregledni ovinek. Zaradi neprilagojene hitrosti z vozilom zapeljal desno izven vozišča na travnato površino, kjer je s prednjimi desnimi vrati in desnim zunanjim vzvratnim ogledalom oplazil prometni znak za naselje.

V letošnjem letu je na Severnem Primorskem v prometnih nesrečah umrlo 11 oseb.
V letošnjem letu je na Severnem Primorskem v prometnih nesrečah umrlo 11 oseb. FOTO: Bobo

Po travnati površini je vozil še približno 40 metrov, nato pa je njegovo vozilo zaneslo v levo proti desnemu robu vozišča, kjer je prevozil grmičevje ene od stanovanjskih hiš. Zatem je avtomobil zaneslo levo preko vozišča, kjer se je s prednjim levim delom avtomobila zaletel v betonski zid, višine približno 40 centimetrov. Avtomobil je nato odbilo v desno in prevrnilo na streho.

20-letnik je utrpel hude telesne poškodbe in reševalci po zdravniški oskrbi na kraju odpeljali na zdravljenje v šempetrsko bolnišnico. 48-letni sopotnik, italijanski državljan, je zaradi hudih poškodb umrl na kraju nesreče.

Policija je o nesreči obvestila pristojne pravosodne organe, obvestili pa so tudi italijanske varnostne organe. Preiskovalni sodnik je odredil sodno obdukcijo. Policistom in reševalcem so na kraju pomagali novogoriški gasilci.

Policisti s preiskavo okoliščin prometne nesreče in bodo po njenem zaključku 20-letnega voznika kazensko ovadili. V letošnjem letu je na Severnem Primorskem za posledicami prometnih nesreč umrlo 11 oseb.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3