Črna kronika

V prometni nesreči v okolici Litije umrl 23-letnik, smrtna žrtev tudi na območju Bohorja

Ljubljana, 18. 01. 2022 18.31 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Ljubljanski policisti so sporočili, da je v prometni nesreči na cesti med Hotičem in Litijo umrl voznik osebnega vozila. 23-letnik je umrl na kraju nesreče. Celjski policisti so sporočili, da je cesta življenje vzela tudi v občini Šentjur.

Nekaj po 12. uri so bili policisti obveščeni o hudi prometni nesreči na cesti med Hotičem in Litijo, v kateri je umrl voznik osebnega vozila, so sporočili s PU Ljubljana. Po do sedaj znanih podatkih se je prometna nesreča zgodila, ker je voznik, ki je vozil v smeri  Litije, pri Zgornjem Logu zaradi neprilagojene hitrosti zapeljal desno in trčil v robnik, nato pa še v odbojno ograjo.

Razbito steklo na cesti
Razbito steklo na cesti FOTO: Shutterstock

Po trčenju je vozilo odbilo nazaj na vozišče, kjer je na nasprotni strani ceste znova trčilo v odbojno ograjo, nato pa na nasprotni strani ceste v kombi voznika, ki je pravilno vozil v smeri Hotiča, ter nato še v podporni zid železniške proge. 

23-letni voznik osebnega vozila se je v nesreči tako hudo telesno poškodoval, da je na kraju nesreče umrl. Udeleženi 38-letni voznik je bil lažje poškodovan. Policisti so opravil ogled, o vseh ugotovitvah in okoliščinah nesreče pa bo obveščeno pristojno državno tožilstvo, so sporočili s PU Ljubljana.

Prometna nesreča s smrtnim izidom tudi na območju Bohorja

Nekaj pred 19. uro pa so bili celjski policisti obveščeni o hujši prometni nesreči, ki se je zgodila na območju Doropolja – Planina pri Sevnici, občina Šentjur. Na kraj so napotili policiste, reševalce in gasilce. Policisti so na kraju ugotovili, da je v prometni nesreči udeležen voznik osebnega vozila, ki je na kraju nesreče zaradi hudih poškodb umrl, sopotnik v vozilu pa je telesno poškodovan. Ogled kraja prometne nesreče še poteka, več podrobnosti o prometni nesreči bodo sporočili jutri.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3