Črna kronika

Streljanje v Grosupljem: umrla 27-letnica in 44-letnik

Grosuplje, 21. 01. 2020 09.47 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V industrijski coni v Grosupljem so odjeknili streli. 27-letnica se je pred 44-letnikom zatekla v eno od podjetij, tam pa jo je ustrelil. Kljub zdravniški pomoči je umrla na kraju dogodka. Policisti so izsledili avtomobil, s katerim je moški pobegnil, in tudi njega našli mrtvega. Sodil si je sam.

Več videovsebin
  • Iz 24UR ZVEČER: Tristan Rigler o streljanju pri Grosupljem
    04:49
    Iz 24UR ZVEČER: Tristan Rigler o streljanju pri Grosupljem
  • Iz 24UR: Fizično in psihično nasilje
    03:14
    Iz 24UR: Fizično in psihično nasilje
  • Iz SVETA: Tragedija v Grosupljem
    05:24
    Iz SVETA: Tragedija v Grosupljem
  • Iz 24UR: Streljanje v Grosupljem
    02:23
    Iz 24UR: Streljanje v Grosupljem

Ljubljanski policisti so bili nekaj pred 9. uro obveščeni o streljanju na območju Grosuplja. Po prvih ugotovitvah je znano, da je 44-letni državljan Slovenije prišel do 27-letne oškodovanke, ki se je zatekla v bližnjo zgradbo, saj naj bi videla, da je imel v rokah pištolo. A jo je storilec v skladišču sosednjega podjetja dohitel in ustrelil. Po dejanju se je s kraja dogodka odpeljal z osebnim avtomobilom, so policiji povedali očividci.

Oškodovanka, ki je bila noseča, je na kraju dejanja kljub zdravniški pomoči umrla, prav tako je umrl njen nerojeni otrok.

Policisti so kmalu po dogodku v okolici izsledili vozilo in osumljenca, ki je imel strelno rano in je prav tako umrl na kraju dogodka. Poleg njega so našli tudi strelno orožje. Po prvih znanih podatkih njegova smrt ni posledica kaznivega dejanja.

Motiv za omenjeno dejanje še ni znan, policisti pa bodo o vseh okoliščinah obveščali pristojno državno tožilstvo, so sporočili s PU Ljubljana. Po nekaterih pričevanjih je storilec žrtev že dlje časa nadlegoval in ji tudi večkrat sledil.

Po poročanju informativne oddaje Svet na Kanalu A, naj bi bil storilec podjetnik z blokiranimi računi iz Stične. V njegovi domači vasi, tudi tam so ljudje globoko pretreseni, pa ga opisujejo kot mirnega in predvsem vase zaprtega človeka.

Kot je v izjavi za javnost povedal vodja Oddelka za splošno kriminaliteto PU Ljubljana Valter Zrinski, policija moškega v preteklosti ni nikoli obravnavala, prav tako ni imel dovoljenja za orožje.

Policisti naj bi storilca po dejanju našli na Polževem pri Višnji Gori.

O dogodku nas je sicer že zjutraj obvestil bralec, ki je zapisal, da je okoli 8.30 moški na parkirišču v Grosupljem lovil žensko, jo v enem od podjetij ustrelil, nato pa pobegnil z avtomobilom. Poslal nam je fotografije moškega, ki smo jih posredovali ljubljanskim policistom.

Grosuplje
Grosuplje FOTO:
Grosuplje streljanje
Grosuplje streljanje FOTO:
Grosuplje
Grosuplje FOTO:
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3