Črna kronika

V strmoglavljenju letala pet mrtvih

Orlando, 10. 07. 2007 16.04 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Na Floridi je manjše letalo strmoglavilo na dve hiši, ki ju je zajel ogenj. Pet oseb je mrtvih.

Strmoglavilo je dvomotorno letalo vrste Cessna
Strmoglavilo je dvomotorno letalo vrste Cessna FOTO:


Letalo vrste Cessna 310 je strmoglavilo na floridsko mesto Sanford v bližini Orlanda in popolnoma uničilo dva domova. Hiši, v kateri je treščilo, je zajel ogenj. Po prvih podatkih je pilot poskušal izvesti prostanek v sili na bližnjem letališču, a je med poskusom strmoglavil na bližnje naselje.

Letalo je bilo na poti iz kraja Daytona Beach v Lakeland.

V nesreči sta umrla pilot in njegov sopotnik, na tleh pa še dva otroka in ena odrasla oseba. 10-letni deček je huje ranjen, saj ima hude opekline na več kot 80 odstotkih telesa. Preiskava nesreče še poteka.

Letalo padlo na hiše
Letalo padlo na hiše FOTO:
  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Ramzess
11. 07. 2007 19.37
Kakor hočeš, prav nihče te sili, verjemi čemu želiš. Toda če pomisliš, ne vemo kaj je počel in česa ni, kaj neki je mislil takrat, vendar ni niti poskusil ko je videl kam pada z letalom. Kakorkoli zdaj je prepozno. Tisti 10-letni deček bo imel pa ogromno srečo, če bo preživel tiste opekline na 80 procentih telesa, saj to je ja skoraj celo telo. Uh pa še tako mlad, škoda, če samo pomisliš kaj vse ga čaka, če preživi. Morda bi res bilo bolje, da v miru umre, marsikaj bi mu bilo prihranjeno. Jaz si ne predstavljam kako je živeti v takem stanju, v tem čudnem svetu. Članku manjka navedba sorodstvenih povezav med žrtvami.
Biofrutekk
11. 07. 2007 17.14
Oooo igor ti pa si buda**..."Ampak človek se vseeno vpraša kaj človek počel v kabini da ni mogel korigirati za tistih par metrov..." Iz dneva v dan me presenečaš s svojim idijotizmom. A maš kakšen magisterij iz tega?? Kok kretenske izjave...to kr ne morm vrjet...
Ramzess
11. 07. 2007 13.01
Aha, članek je drastično spremenjen. Kar pet mrtvih. Slaba bilanca za pilota, poznalo se bo obračunu karme. Uničil je dve hiši in dve družini, res škoda. Ampak človek se vseeno vpraša kaj človek počel v kabini, da ni mogel korigirati za tistih par metrov, ko bi lahko oral med hišami in ne v hišah, res precej škode za malo letalo, ki je zelo verjetno moralo imeti precejšno hitrost. In kdo je bil tisti očitno pomemben in nestrpen sopotnik. Počakajmo raje na konec preiskave, čez kaki dve leti upam. Opažam, da američani še vedno niso dojeli problema lesenih hiš v strjenih vrstah. Sprašujem se kakšen bi bil rezultat, če bi bile hiše takšne kot so naše, zagotovo drugačen in manj tragičen. Vendar je to samo domneva, glede nato da gre za majhno letalo.
Ramzess
10. 07. 2007 20.03
Ajajaj tile pa imajo smolo, da so ostali brez domov. Niso barake, hiše so, vendar lesene, zato pa se spremenijo takoj v treske, zato je vedno škoda popolna. Človek se vpraša od kod jim toliko lesa, da lahko znova postavijo toliko hiš, recimo po katastrofah. Kako njihove zavarovalnice poslujejo s tem, mi tudi povsem jasno, znano pa je da imajo ljudje zmeraj težave z njimi. "Dva človeka sta umrla, najmanj trije pa so v kritičnem stanju." To ne pove skoraj nič, kdo in kje še. In kaj kaj s pilotom in njegovim potnikom. Verjetno sta umrla onadva mislim.
tomazbodner
10. 07. 2007 19.51
"Po prvih podatkih je pilot poskušal izvesti prostanek v sili na bližnjem letališču, a mu to po navedbah britanske televizije Sky News ni uspelo." Hmm, po navedbah Sky News mu ni uspelo izvesti pristanka v sili na bliznjem letaliscu? Ali ni vec kot ocitno, da mu ni uspelo, sicer to sploh ne bi bila novica?
muvimen
10. 07. 2007 19.13
Ma kakšne hiše, to so barake.