Črna kronika

V tragediji v Mengšu umrla osemletna deklica

Mengeš, 18. 03. 2021 08.29 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
U.V., U.Z.
Komentarji
0

Osemletnica se je na dvorišču stanovanjske hiše v Mengšu približala psu, ki je bil privezan z verigo, ta pa jo je napadel in ogrizel. Kljub hitri zdravniški pomoči je umrla na kraju dogodka. Policisti so opravili ogled in še zbirajo obvestila zaradi suma kaznivega dejanja povzročitve splošne nevarnosti, veterinarska inšpektorica pa je odredila odvzem psa.

Več videovsebin
  • Iz 24UR ZVEČER: Strokovnjakinja za prevzgojo psov Alenka Klemenčič Holynski o znakih agresivnosti pri psih
    05:42
    Iz 24UR ZVEČER: Strokovnjakinja za prevzgojo psov Alenka Klemenčič Holynski o znakih agresivnosti pri psih
  • Iz 24UR: Prepovedati nevarne pasme?
    02:26
    Iz 24UR: Prepovedati nevarne pasme?
  • Iz 24UR: V Mengešu umrla osemletna deklica
    02:39
    Iz 24UR: V Mengešu umrla osemletna deklica
  • Iz SVETA: Vse pasme niso za začetnike
    03:18
    Iz SVETA: Vse pasme niso za začetnike
  • Valter Zrinski o napadu psa
    01:47
    Valter Zrinski o napadu psa
(Fotografija je simbolna.)
(Fotografija je simbolna.) FOTO: Shutterstock

Policija je bila včeraj malo pred 17. uro obveščena, da je v Mengšu pes napadel otroka. Po do sedaj zbranih obvestilih je znano, da se je osemletnica na dvorišču stanovanjske hiše, ki je sicer ograjena z ograjo, vendar so bila dvoriščna vrata odprta, približala večjemu psu, ki je bil privezan z verigo. Pes pa je deklico napadel in ogrizel, so sporočili z ljubljanske policijske uprave. 

Po naših neuradnih informacijah naj bi šlo za psa mešanca med rotvajlerjem  in nemškim ovčarjem. 

Na kraj dogodka je prišla odrasla oseba, ki je psa odstranila ter poklicala reševalce. Kljub hitri zdravniški pomoči je osemletnica zaradi poškodb umrla na kraju dogodka. 

Kriminalisti so opravili ogled in še zbirajo obvestila zaradi suma kaznivega dejanja  povzročitve splošne nevarnosti. Na kraju je bila tudi veterinarska inšpektorica, ki je odredila odvzem psa. O vseh ugotovitvah bo obveščeno pristojno državno tožilstvo.

Izjavo o dogodku je danes podal tudi vodja oddelka za splošno kriminaliteto Sektorja kriminalistične policije PU Ljubljana Valter Zrinski, ki je povedal še, da pes ni bil evidentiran kot nevaren.

Koronavirus pasica nova

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.