Črna kronika

V tragični nesreči pri Škofijah umrl 34-letni motorist iz Kranja

Koper, 29. 04. 2022 09.47 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Znane so nove informacije o tragični nesreči na hitri cesti v smeri Italije pri izvozu iz Škofije, v kateri je v četrtek umrl motorist. Šlo je za 34-letnega voznika iz Kranja, ki je zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad motorjem in trčil v avtomobil, ki je vozil v isti smeri. Moški je zaradi hudih telesnih poškodb umrl na kraju, motor pa so našli skoraj 100 metrov od trupla.

Slika je simbolična.
Slika je simbolična. FOTO: Shutterstock

Kot so sporočili koprski policisti, se je nesreča zgodila okoli 19. ure. 34-letnik je vozil po levem prometnem pasu hitre ceste iz smeri Bertokov proti Škofijam in v levem ovinku, na delu, kjer je hitrost s prometnim znakom omejena na 80 km/h, zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom in s sprednjim desnim delom motornega kolesa trčil v zadnji levi blatnik osebnega avtomobila, ki ga je vozil 33-letni moški iz Kopra. 

Slednji je vozil po desnem prometnem pasu v isti smeri. Voznik motornega kolesa je po trčenju zapeljal do varnostne ograje, kjer je padel z motorja čez ograjo in obležal. Motorno kolo je medtem brez voznika najprej po hitri cesti v smeri Škofij drvelo še nadaljnjih 96 metrov in se ustavilo na desnem prometnem pasu. 

Motorist je utrpel tako hude telesne poškodbe, da je na kraju prometne nesreče umrl. Ogleda kraja prometne nesreče sta se udeležili preiskovalna sodnica in državna tožilka, so še sporočili s PU Koper.