Črna kronika

V trčenju dveh avtobusov in avtomobila umrla 56-letna ženska

Klis, 14. 10. 2019 08.53 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Na stari kliški cesti v Splitsko-dalmatinski županiji se je zgodila huda prometna nesreča. V trčenju dveh avtobusov in avtomobila je umrla ena oseba, še devet pa je poškodovanih. 56-letna voznica avtomobila je iz za zdaj še neznanega razloga zapeljala na nasprotni vozni pas.

Okoli pol osme ure se je na stari kliški cesti v Splitsko-dalmatinski županiji zgodila huda prometna nesreča. Trčila sta dva avtobusa in avtomobil, pri čemer je ena oseba umrla, devet pa je ranjenih.

V enem avtobusu se je peljala vojska, v drugem pa šolarji. "Trčenje je bilo strašno, vsi na avtobusu smo kričali," so za portal 24sata opisali šolarji.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Očividci so povedali, da je avtomobil, ki je pripeljal iz smeri Splita, iz neznanega razloga zapeljal na nasprotni vozni pas in trčil v avtobus. Ta se mu je poskušal izogniti, pri tem pa je zadel drug avtobus.

Autobus Prometa Makarska je po nesreči obstal prečno na obeh pasovih, voznik vojaškega avtobusa pa je vozilo umaknil na dvorišče hiše ob cesti.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Iz hrvaškega ministrstva za obrambo so sporočili, da je bilo v nesreči poškodovanih šest pripadnikov hrvaške vojske. "Bili so na avtobusu redne linije na relaciji Sinj-Split in so poiskali zdravniško pomoč v splitski bolnišnici." 

"V nesreči, ki se je zgodila ob 7.37, je na kraju dogodka umrla 56-letna ženska iz osebnega avtomobila, devet potnikov iz obeh avtobusov pa je poškodovanih. Nihče od njih ni v smrtni nevarnosti," je povedal zdravnik Miho Sušić iz splitskega KBC. Po njegovih besedah gre za poškodbe, ki so jih potniki dobili, ko so popadali po tleh. Kot kaže, ima eden zlomljeno podlaket, kar se smatra kot težja poškodba.

Ogled kraja dogodka poteka, cesta je zaprta za ves promet.

 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3