29°C

Voznik reševalnega vozila povzročil nesrečo, umrl 85-letni potnik

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
AVTOR
U.Z. /
Pri naselju Vrhe v občini Slovenj Gradec se je zgodila huda prometna nesreča. 24-letni voznik reševalnega vozila je izgubil oblast nad vozilom in čelno trčil v osebni avto, ki mu je pripeljal nasproti. 85-letni potnik, ki je bil v oskrbovalnem prostoru reševalnega vozila, je zaradi poškodb na kraju nesreče umrl. Voznik osebnega avtomobila je utrpel hude telesne poškodbe, voznik reševalnega vozila, 21-letni reševalec in 75-letni potnik pa so bili lažje poškodovani.

V nedeljo, nekaj po 22. uri, se je na regionalni cesti Sele–Vrhe v občini Slovenj Gradec zgodila prometna nesreča, ki jo je povzročil voznik reševalnega vozila in v kateri je ena oseba umrla. 

Kot so zapisali na PU Celje, je 24-letni voznik reševalnega vozila vozil iz smeri Slovenj Gradca proti Kotljam. Izven naselja Sele-Vrhe je v nepreglednem desnem ovinku izgubil oblast nad vozilom. Vozilo je zdrselo na nasprotno smerno vozišče in trčilo v osebno vozilo 26-letnega voznika, ki je pravilno pripeljal nasproti. Po trčenju je reševalno vozilo odbilo v levo izven vozišča, kjer je najprej trčilo v obcestni robnik in nato v skalo na travniku, kjer se je prevrnilo na bok. 

V nesreči se je kot sopotnik na posteljnem delu v oskrbovalnem prostoru reševalnega vozila hudo poškodoval 85-letni potnik in zaradi poškodb na kraju nesreče umrl. V oskrbovalnem prostoru reševalnega vozila sta bila tudi 21-letni reševalec in 75-letni potnik, ki sta bila lahko telesno poškodovana. Prav tako je bil lažje poškodovan voznik reševalnega vozila, voznik osebnega avtomobila pa je utrpel hude telesne poškodbe. 

Ogleda kraja prometne nesreče, ki so ga opravili policisti Postaje prometne policije Celje, sta se udeležili preiskovalna sodnica in okrožna državna tožilka. Zaradi ogleda kraja prometne nesreče in odstranjevanja posledic je bila cesta do pol treh zjutraj zaprta za ves promet. 

To je letošnja 13. žrtev prometnih nesreč na območju PU Celje. Lani v enakem obdobju so v treh prometnih nesrečah umrli štirje ljudje, so še navedli policisti.

Koronavirus pasica nova