Črna kronika

V trčenju treh vozil umrl 51-letnik, še štiri osebe poškodovane

Žalec, 27. 10. 2023 06.48 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Na regionalni cesti Arja vas–Velika Pirešica je 36-letni voznik zaradi neprilagojene hitrosti v ovinku zapeljal na nasprotni smerni pas in trčil v dve vozili, ki sta pripeljali v pravilni smeri. V nesreči je ena oseba utrpela tako hude poškodbe, da je na kraju umrla. Še štiri osebe so odpeljali v bolnišnico. Tri osebe so bile hudo poškodovane, ena pa lažje.

Tragična prometna nesreča se je zgodila v četrtek malo po 22. uri. Na regionalni cesti Arja vas–Velika Pirešica oziroma med cestninsko postajo Log in Krimi barom v občini Žalec so trčila tri osebna vozila.  

"Prometno nesrečo je zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo povzročil 36-letni voznik osebnega vozila, ki je vozil iz smeri Velike Pirešice proti Arji vasi. Voznik je v desnem preglednem ovinku zapeljal na nasprotno smerno vozišče in čelno trčil v osebno vozilo, s katerim je nasproti pravilno pripeljal 51-letni voznik. Vozilo povzročitelja je nato odbilo še v osebno vozilo 30-letnega voznika, ki je prav tako pravilno pripeljal z nasprotne smeri," so pojasnili iz Policijske uprave Celje.  

V nesreči je zaradi hudih poškodb na kraju umrl 51-letni voznik, njegova sopotnika, stara 73 in 79 let pa sta bila huje poškodovana. V trčenju se je poškodoval tudi 36-letni povzročitelj prometne nesreče, lažje pa je bil poškodovan 30-letni voznik, so še sporočili iz PU Celje. Poškodovance so odpeljali v Splošno bolnišnico Celje.  

Na kraju so posredovali gasilci PGE Celje in PGD Velika Pirešica, ki so kraj nesreče zavarovali, odklopili akumulatorje, nevtralizirali iztekle motorne tekočine in pomagali drugim enotam, piše na strani uprave za zaščito in reševanje.  

Iz PU Celje so še sporočili, da je letos v prometnih nesrečah na območju Policijske uprave Celje doslej umrlo 10 ljudi, lani v enakem obdobju 15. Vse udeležence cestnega prometa so pozvali, naj bodo v prometu strpni, odgovorni in naj upoštevajo cestno prometne predpise.