Črna kronika

V tujini kupil nove psihoaktivne substance in jih nato prodal v Sloveniji

Celje, 24. 01. 2023 12.31 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Večmesečna kriminalistična preiskava kriminalne združbe je zaključena. Celjski kriminalisti so prostost odvzeli šestim osebam, ki so osumljene storitve 40 kaznivih dejanj neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami. 48-letni osumljenec je v tujini kupil nove psihoaktivne substance, jih ob prejetju prepakiral in jih fizično ali prek dostavnih služb dostavil preprodajalcem iz širšega območja Ljubljane, Kopra, Celja in Maribora. Dve osebi ostajata v priporu.

Celjski kriminalisti so v preteklih dneh v sodelovanju z Generalno policijsko upravo in ob usmerjanju Okrožnega državnega tožilstva v Celju zaključili več mesečno kriminalistično preiskavo kriminalne združbe. V zaključni akciji so prostost odvzeli šestim osebam, ki so osumljene storitve 40 kaznivih dejanj neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, so sporočili s Policijske uprave Celje. Dve osebi so privedli k preiskovalnemu sodniku, ki jima je odredil pripor, štiri pa so po opravljenih preiskovalnih dejanjih spustili na prostost.

Zasežena droga
Zasežena droga FOTO: Pu Celje

V preiskavi so kriminalisti ugotovili, da je 48-letni osumljenec z območja PU Celje od maja lani in vse do odvzema prostosti organiziral nakup, hrambo in prodajo novih psihoaktivnih substanc, ki so v skladu z Uredbo o razvrstitvi prepovedanih drog prepovedane. Slednje je naročal in plačeval prek spletnih platform v tujini, droge pa so mu na naslov bivanja dostavljale družbe, ki se ukvarjajo s paketno dostavo. "Osumljeni je nato substance prepakiral in jih fizično ali prek dostavnih služb dostavil preprodajalcem iz širšega območja Ljubljane, Kopra, Celja in Maribora," so povedali.

Kot so dodatno pojasnili, je osumljeni prodajal prepovedane substance 2-MMC, 3-CMC, 4-CMC in GBL, ki je intramulekularni ester gama hidroksi butanojske kisline (GHB) in je kot taka prepovedana. "Med preiskavo smo zasegli okoli 700 gramov prašnatih in kristalnih delcev navedenih psihoaktivnih substanc in osem litrov GBL-ja, ki se sicer na spletnih platformah v tujini prodaja kot industrijsko čistilo. Slednje se pri uporabnikih dozira v manjših količinah, nekje med 0,3 in 0,9 mililitra," so povedali. Osumljenemu so zasegli tudi osebni vozili.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Naj bi
24. 01. 2023 14.31
+0
Menda so se včasih zadevali z nevstikom. Če je še popularno pa nevem. Kaj pa bencin ne deluje, če si ga malo spustiš v žilo? Pa še poceni in legalno je. Avto zdivja, če bi pa dal te tablekte noter in tisto tekočino pa ne vem.
Sailer2
24. 01. 2023 14.39
+0
rdeč alarm
24. 01. 2023 15.38
+1
Justice4all
24. 01. 2023 13.32
+3
Koliko mora biti še takšnih podobnih v Slo??
Blue Dream
24. 01. 2023 12.58
+5
zanimivo da je M.M.C prepovedana beseda pa če prav sploh ni beseda ampak kratica. Pa določene številke so tudi prepovedane. naprimer štirindvajset. smešni ste u nulo