Črna kronika

Julija Adlešič in Sebastien Abramov na sodišču v solzah, Hafnerjeva s povsem drugačno zgodbo

Ljubljana , 05. 06. 2020 15.52 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 5 min
Avtor
A.K., STA, Sara Volčič
Komentarji
324

Na današnjem nadaljevanju sojenja v zadevi 'Odrezana roka' je pričala Silva Hafner, ki je zunajzakonska partnerica obtoženega Gorazda Colariča. Nedvomno ne gre za običajno sojenje, saj vmes spremljamo tudi romantično zgodbo. Na desni roki Julije Adlešič se je svetil vpadljiv prstan. Bleščeč prstan pa je imel na prstancu desne roke tudi Abramov, ki je pogosto pogledoval in tudi pokazal izraz ljubezni svoji izbranki. A danes smo ju videli tudi jokati. Je pa preiskava prenosnega računalnika, ki so ga zasegli Abramovu, pokazala, da je pred dogodkom poizvedoval pri podjetju, ki izdeluje proteze za amputirane ude, ter se zanimal za kompresijske preveze, ki ustavijo krvavitve.

Več videovsebin
  • Iz 24UR: Julijo in Sebastiena premagale solze
    03:20
    Iz 24UR: Julijo in Sebastiena premagale solze
  • Iz SVETA: Kaj je pokazala preiskava prenosnika?
    03:21
    Iz SVETA: Kaj je pokazala preiskava prenosnika?

 

Sebastien Abramov je na sodišču danes močno jokal ob predvajanju posnetkov klica na 112. Predvajali so namreč zvočni posnetek,  ko je soobtoženi Gorazd Colarič, Sebastienov oče, poklical reševalce, ko si je Julija odrezala roko. V ozadju posnetka je bilo slišati Julijo, kako joče od bolečine.   Kot je povedal Mitja Pavčič, njegov zagovornik: "Medtem ko smo poslušali te posnetke klica, smo slišali, kako je v ozadju takrat jokala in stokala Julija. Očitno ga je to zelo prizadelo. Mislim, da je imel potem neko slabost in da je šel zaradi tega na stranišče."  Julija je bila vidno prizadeta ob poslušanju dramatične komunikacije Colariča z reševalci, medtem ko jo je, brez roke, vozil proti Ljubljani. O tem po obravnavi ni želela govoriti. 

Danes so predvajali tudi posnetek poskusa rezanja svinjskih nog na podobni žagi v nacionalnem forenzičnem laboratoriju. Mitja Pavčič, zagovornik Sebastiena Abramova, je to komentiral: "Iz posnetkov v sodni dvorani se vidi, da praktično prej kot v stotinki pride do tega, da se svinjska nogica ali parkelj prereže, se pravi, še hitreje ali pa še toliko lažje se prereže recimo roka Julije, ki je pač očitno tanjša ne." 
Abramov je na vprašanje, zakaj je pred nesrečo na svojem računalniku poizvedoval za bioničnimi rokami, protezami za amputirane ude, ter kompresijskimi prevezami za zaustavitev krvavitev, dejal, da zato, ker je decembra na naši televiziji gledal prispevek o dečku, ki je zaradi petard ostal brez rok, in ker da sam rad poka petarde, ga je to zanimalo. Se je pa pritoževal čez objave o njem v medijih. 

"O meni se piše, da sem manipulator, morilec, krvnik, da sem biser med psihopati, primerjajo me s Trobcem, Plutom". Izmerili so mi inteligenčni kvocinet 154, je še povedal, ter prosil sodnico, da bi prihodnjič tudi on lahko kaj povedal novinarjem. 

Hafnerjeva trdi, da so nanjo pritiskali policisti

Pričala je tudi zunajzakonska partnerica obtoženega Gorazda Colariča. V preiskavi je Hafnerjeva dejala, da sta obtožena Julija Adlešič in Sebastien Abramov poškodbo Adlešičeve skrbno načrtovala. Tokrat pa je zatrdila, da temu ni tako in da je šlo za delovno nesrečo.

Sodnica Marjeta Dvornik je danes sicer Hafnerjevo zaradi njenega povsem drugačnega pričanja opozorila, da je v preiskavi očitno lagala, kar pa je kaznivo dejanje. Hafnerjeva je odgovorila, da je med preiskavo govorila pod pritiskom policistov. Dodala je, da so v obdobju po hišni preiskavi policisti njo in Colariča nekajkrat obiskali na domu in ju ustrahovali.

Po njenih besedah so ju policisti nagovarjali, naj v preiskavi povesta zgodbo, ki bo obremenila Adlešičevo in Abramova. Pojasnila je, da so policisti prihajali na obiske v nočnih urah in so bili zakrinkani s podkapami. Dodala je, da je zaradi strahu sledila njihovim navodilom in v preiskavi povedala drugačno zgodbo kot tokrat, ko govori resnico.

Pred časom je tudi Colarič spremenil zagovor. V preiskavi je enako kot Hafnerjeva dejal, da sta njegov sin in Adlešičeva celotno zadevo skrbno načrtovala, obremenil je tudi svojo bivšo ženo Huskićevo. Ob začetku sojenja 24. aprila letos pa je zagotovil, da je šlo za delovno nesrečo. Izgovoril se je, da je v preiskavi govoril pod pritiskom policistov, poleg tega pa je bil pod vplivom močnih pomirjeval.

Na današnjem naroku so tudi pregledali fotografije in video, ki so jih posneli sodelavci Nacionalnega forenzičnega laboratorija (NFL) med preizkušanjem krožne žage, ki je bila primerljiva z žago, s katero si je odrezala roko Adlešičeva. Skušali so ugotoviti, do kakšnih poškodb bi lahko prišlo pri delu s takšno žago v okoliščinah, kot so jih opisali obtoženi.

Zdaj že upokojeni sodelavec NFL Franc Smole je na naroku 20. maja pojasnil, da bi se pri morebitni nezgodi lahko poškodovali prsti in dlan, in to s poševnim rezom. V primeru Adlešičeve je prišlo do pravokotnega reza nad zapestjem, pri čemer so prsti in dlan ostali nepoškodovani. Obramba je oporekala Smoletovemu mnenju z opozorilom, da ni uporabil sporne žage. Enako je danes razburjeno pripomnil tudi Colarič.

Sicer pa je Abramov tokratni narok izkoristil za dopolnitev zagovora, pri čemer je bil predvsem kritičen do poročanja medijev. Očital jim je, da v javnosti pačijo njegovo podobo, saj ga prikazujejo kot psihopata, morilca in manipulatorja. Kot je dodal, pa so psihiatri strokovno ugotovili, da je njegova največja težava v tem, "da je preveč naiven, za kar pa ni zdravila".

Obtožnica prvoobtoženi Adlešičevi, njenemu partnerju Abramovu ter njegovima staršema Tinki Huskić in Colariču očita poskus zavarovalniške goljufije. Adlešičeva, Abramov in Huskićeva so obtoženi po petih kaznivih dejanj goljufije, Colarič pa ene goljufije na račun več zavarovalnic. Abramov je že od 8. marca lani v priporu, Adlešičeva pa je zdaj v hišnem priporu.

Adlešičeva si je januarja lani odrezala levo roko. Trdi, da je šlo za delovno nesrečo pri žaganju vej s krožno žago, a je po mnenju tožilca Sedina Kičina to storila namerno, da bi dobila odškodnino. Adlešičevo je namreč Abramov pred tem življenjsko in nezgodno zavaroval pri petih zavarovalnicah. Po besedah tožilca se ji je v primeru invalidnosti obetalo vsaj 1,22 milijona evrov odškodnine.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (324)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

travc
23. 12. 2020 13.27
Tale Abramov je psihopat prve vrste in glede na to da je uspel tole punco prepricat v to da si odreze roko precej nevaren za okolico.
DaveKodryn
11. 06. 2020 09.18
+2
154 ima IQ?!? zanimivo :) ;) lol
kr nekaj 1
08. 06. 2020 21.23
+8
Da je to moja hčera ali sin se pogreznem v drek od sramote
kr nekaj 1
08. 06. 2020 21.15
+19
In takim nudi sodišče še celo da se branijo ???? Uno prvo je ustrelil premišljeno, za to drugo sta skupaj iskala info o umetnih rokah …. Kaj tu ni jasno ???????????????? Niti da zine črko A mu nebi dovolil temu narciseku pokvarjenemu. Vse 4 zapret na 30 let !!
RdecaZvezda
08. 06. 2020 15.26
+13
Vesolje in človeška neumnost sta brezmejna.
Skdesni
08. 06. 2020 14.43
+17
Moram čestitat našemu sodstvu, policiji, forenzikom, pravnikom in tožilcem kateri znajo popolnoma zaščititi kriminalce.
anakondabox
08. 06. 2020 08.31
+14
Tale primer je paradoksalen. Bolj je podoben tragi-komični 'španski nadaljevanki', ki se nikoli ne konča. Da bi Abramov pokazal , da je tudi čustven, ne zgolj morilec brez vesti, je Julijo zaprosil za roko. Pri prošnji tudi ni izpostavil ali gre za levo ali desno roko; za celo ali 'prišito'. Ob tem se vidi, da ni toliko inteligenten kot se v samohvali poveličuje. Še najmanj pa je umno naše sodišče. Saj jih obtoženci vodijo naokoli kot po labirintu, kjer ni izhoda. Ali pa se zanalašč delajo neumne, da mi na koncu tudi sami dobili del pogače.#kaos
KVAJSTABO
08. 06. 2020 08.24
+13
Oba nujno potrebujeta operacijo na možganih. To je zblojeno. In vsi, ki so zdaj spremenili zgodbo, zakaj le...
jafalical
06. 06. 2020 21.27
+21
Groza kaj sta se ta dva sla,Bog si ga vedi od kdaj in na kaksen nacin?S pomocniki ali brez? To je nedopustno, bolano. In se se kar vlece in vlece zadeva,pa ceprav je tako logicna, ocitna vse strokam, tudi navadnim ljudem.Skoda tiste punce, za katero so spregledali pri policiji , te vse znake, da res nekaj ne stima in je nelogicno.Cistiti orozje in se to sprozi proti osebi, ne, ne nikdar pri odgovornemu, mentalnemu zdravemu cloveku.Ja bi se morda zgodilo, da se je sprozila sam ne v kogarkoli.Pa se ni in ni konca temu, se se kar nadaljuje, skoraj isti scenarij, sam igralce si je izbral sam,s pomocjo starsev, kakorkoli take, ki si jih je lahko!Bog si ga vedi kaj bo se prislo na dan, kaj sta, so poceli?
komenta
06. 06. 2020 20.20
+18
kje mi zivimo,pa ti je sramota res nimam besed,kako se nekateri delajo norca..to je za zjokat res
RdecaZvezda
08. 06. 2020 15.28
+4
Ne moreš razumet,da lahko nekdo nekoga prepriča,da si odreže roko,če samo pomisliš na to si cel v kurji koži.
kr nekaj 1
08. 06. 2020 21.17
+5
Tud ta odvetnik je vreden enga d r e k a da zastopa take pokvarjence, prevarante, lenuhe, morilce
231koak
06. 06. 2020 19.33
+4
Jak te ovi v zaporih lahko porabijo vaucarja
sektor1
06. 06. 2020 14.19
+51
Eh ona je s cirkularjem rezala drva.... To morš bit mutav da vrjameš.
vrti vrti
08. 06. 2020 20.19
+4
marston
06. 06. 2020 13.57
+26
Junija nosi šal, pozimi ji je pa roka namrznila med hojo na prostem. Pri minus petih stopinjah? Koliko je bilo ozeblin v Ljubljani letos?
vinogradnik33
06. 06. 2020 13.46
+56
Ta dva sta navadna prevaranta in dobro igrata igro , ki jim jo nerakujejo odvetniki !
STOP
06. 06. 2020 13.43
+47
men je od vsega se najbolj fascinantna slika z odvetnikoma..onadva v črnem ona pa v svetleči obleki kot nek nedolžni angel...vse vnaprej pripravljeno za sodnike in medije
Mengele
06. 06. 2020 13.38
+49
Upam, da mu dokažejo umor, bo lahko naslednjih 30 let razmišljal s svojim visokim iq kaj je naredil narobe...
Blallka
06. 06. 2020 13.36
+41
Folk a ste dojeli? Po roki se vidi kako mu je manipulacija dobro uspela... pa njeni. Le zakaj jo skriva? Zakaj je ne more videti, lastne roke? Šele sedaj dojamem, da je ženska direkt za v norišnico.
RdecaZvezda
08. 06. 2020 15.31
+8
In kdo bo zdaj to invalidko preživljal,ne moreš verjet,da je lahko ena ženska tako neumna.
Sha6ow66
06. 06. 2020 13.27
+21
a je tako hladno oz mrzlo da moreš ŠAL nosit junija?!?!?!?1? ... tak folk mi gre na kozl !
RdecaZvezda
08. 06. 2020 15.35
Zebe jo v roko,dokazano je,če se porežeš na cirkularju ali drugih strojih te še dolgo izredno zebe,vem iz lastnih izkušnje
Iniesta
06. 06. 2020 13.13
+19
Tuki se vec ne ve kdo koga ...
Teofil
06. 06. 2020 13.05
+41
Zadeva je kristalno jasna,potrebna je le sodba in hzaporna kazen za vse sodelujoče tudi za odvetnika oškodovanih zaradi neutemeljene obrambe
?ebula
06. 06. 2020 13.07
+14
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++!