Črna kronika

Več kot 20 let v sodu

Sydney, 09. 02. 2008 18.15 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Leta 1983 je takrat 33-letni Frederick umoril svojo ženo, njeno truplo pa skril v sod. Po več kot 20-ih letih ga je doletela roka pravice.

58-letnega Britanca, ki je v zgodnjih 70-ih letih emigriral v Avstralijo, je sodišče spoznalo za krivega ženinega umora in skrivanja njenih ostankov v sodu. Frederick Boyle je s strelom v glavo usmrtil svojo ženo, potem pa skril njeno truplo v sod. Zločin se je zgodil pred dvajsetimi leti.

V sodu je bilo več kot 20 let skrito truplo. (simbolična slika)
V sodu je bilo več kot 20 let skrito truplo. (simbolična slika) FOTO:

Boyle je med preiskavo večkrat spreminjal zgodbo. Na začetku preiskave je trdil, da je žena pobegnila z drugim moškim, nato pa, da je nekega večera prišel domov in našel ustreljeno ženo, ki je imela okoli vratu zategnjeno njegovo kravato. Povedal je še, da je takoj odhitel v spalnico svojih dveh hčera, da bi pogledal, če je z njima vse v redu, nato je več ur jokal. Potem je skril ženine ostanke, saj je mislil, da policija ne bo verjela njegovi zgodbi. Hčerama pa je povedal, da je njuna mati pobegnila z drugim moškim.

Edwinine posmrtne ostanke je na dvorišču družinske hiše leta 2006 v sodu našel žrtvin zet. Edwina Boyle je izginila leta 1983, njeno truplo pa je v sodu ležalo več kot 20 let.

Med sojenjem osumljencu so priče povedale, da je imel Boyle v času ženinega izginotja razmerje z drugo žensko, ki se je le dan po Edwininem izginotju preselila k njemu. Porota je za obsodbo nekdanjega voznika avtobusa potrebovala le dan in pol. Boyle bo do izreka kazni ostal v priporu.

  • Prenosnik Lenovo
  • Garmin ura
  • Wasup sup deska
  • Mitsubishi klima
  • Hisense TV
  • Krovni