Črna kronika

Več mrtvih v streljanju v Črni gori

Cetinje, 12. 08. 2022 18.44 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
Tina Hacler
Komentarji
23

Črno goro je pretreslo streljanje na Cetinju, v katerem je umrlo 11 ljudi, še šest pa je ranjenih. Vse naj bi se začelo z družinskim sporom, nato pa se je 34-letni napadalec odpravil še na ulico in začel streljati na naključne mimoidoče. Pri tem je ranil več ljudi, tudi policista. Napadalec je ubil tudi dva otroka, ni pa še jasno, ali je njega nazadnje ubila policija ali pa eden izmed someščanov. Črnogorski premier Dritan Abazović je napovedal, da bo vlada zaradi tragedije razglasila tridnevno žalovanje.

Prizorišče strelske tragedije v Cetinju
Prizorišče strelske tragedije v Cetinju FOTO: telegraf.rs

Do incidenta s strelnim orožjem v cetinjskem naselju Medovina je prišlo okoli 16. ure, poroča črnogorska javna radiotelevizija. Po njihovih informacijah je šlo sprva za družinski spor, nato pa je strelec svoj bes usmeril tudi na mimoidoče in na policiste. "Od prič s kraja dogodka smo izvedeli, da se je napadalec odpravil skozi naselje in naključno streljal na meščane. Več jih je zadel, po neuradnih podatkih pa je bil ranjen tudi policist," piše RTCG.

Policija je nato potrdila, da je bil eden izmed njenih pripadnikov res ranjen.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Še vedno pa ni povsem jasno, ali je bil za napadalca nazadnje usoden obračun s policijo ali ga je ubil eden izmed someščanov. Policija je sicer zaprla dostop do območja, kjer je prišlo do streljanja, na kraju dogodka so vse pristojne službe.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Policija je zvečer sporočila, da je streljanje vzelo 11 življenj, še šest ljudi pa je strelec ranil, med njimi tudi enega policista. Štirje so bili prepeljani v klinični center v Podgorici, dva pa v cetinjsko bolnišnico. Trije pacienti so še vedno življensko ogroženi. Tožilka Andrijana Nastić je potrdila, da sta med žrtvami tudi dva otroka. 

 Črnogorski premier Dritan Abazović je napovedal, da bo vlada zaradi tragedije razglasila tridnevno žalovanje.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3