Črna kronika

VIDEO: Posilstvo na minibusu v Riu: policija aretirala še tretjega moškega

Rio de Janeiro, 02. 04. 2013 08.34 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Po brutalnem posilstvu turistke na minibusu v Riu de Janeiru je brazilska policija aretirala še tretjega osumljenca. Eden od njih je kaznivo dejanje že priznal. Policiji pa se je javila še Brazilka, ki so jo omenjeni moški prav tako napadli.

Brazilska policija je v zvezi s sobotnim posilstvom turistke na minibusu v Rio de Janeiru aretirala še tretjega osumljenca, 21-letnega Carlosa Armanda Costa dos Santosa. Kmalu po dogodku so prijeli dva moška, 20-letnega Jonathana Foudakisa de Souzo in 22-letnega Wallacea Aparecido de Souzo Silvo. Eden od njiju je kaznivo dejanje že priznal.

Wallace Aparecido Silva (levo) in Jonathan Froudakis de Souza (desno)
Wallace Aparecido Silva (levo) in Jonathan Froudakis de Souza (desno) FOTO:

Kot smo že poročali, je par vstopil na minibus na območju Copacabane. Voznik in moška so ostale potnike prisilili, da so izstopili, nato pa žensko večkrat posilili, njenega fanta pa vklenili in brutalno pretepli. Njuna agonija je trajala kar šest ur. Preden so ju odvrgli v bližnjem mestu Itaborai, so še uporabili njune kreditne kartice za nakupovanje in dvig denarja z bankomata.

Brazilske oblasti niso sporočile nacionalnosti para, a lokalni mediji poročajo, da gre za Američana, ki sta v Riu mesec dni študirala portugalščino. Oba naj bi državo po napadu že zapustila.

Med januarjem in junijem 2012 so v Braziliji zabeležili 5.300 primerov spolnih napadov.

Šef policije Alexandre Braga je povedal, da so policisti sledili podatkom o dvigih denarja in plačevanju s kartico, da so trojici prišli na sled. "Uspeli smo odkriti njihove lokacije in tja poslali naše ekipe. Pridobili smo informacije o fizičnih lastnostih osumljencev, nato pa tudi njihovo identiteto," je povedal. Napadena turistka je potrdila identiteto dveh osumljencev, pri enem od njiju pa so našli tudi njen mobilni telefon.

Policisti so sporočili, da omenjena trojica v Riu deluje že nekaj mesecev, saj se jim je po aretaciji prvih dveh osumljencev javila še Brazilka, ki trdi, da je dvojica 23. marca napadla tudi njo. "Značilnosti obeh primerov kažejo, da so osumljenci želeli imeti 'zlobno zabavo'. Osnovni motiv za dejanje je bil potešenje njihove spolne sle. Rop je bil sekundarnega pomena," je še dodal Braga.

Minibus, na katerem se je zgodil napad.
Minibus, na katerem se je zgodil napad. FOTO:

Ropi na avtobusih v Riu in drugih brazilskih mestih so pogosti, a stopnja nasilja v tem primeru je pretresla svetovno javnost. Incident je sprožil tudi številna vprašanja o varnosti v državi, ki bo prihodnje leto gostila svetovno nogometno prvenstvo, leta 2016 pa poletne olimpijske igre.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Šofer48
03. 04. 2013 05.47
res super video?
lunatix28
03. 04. 2013 00.35
+1
Admin, res si bogi...
luciluk
02. 04. 2013 23.20
kim llsung
02. 04. 2013 14.48
+7
Slike,imena.... in sodba bo prisla v zaporu.....
kaktus carlo
02. 04. 2013 11.13
+8
To je tretji svet, jaz nimam zelje tja hoditi, tam je tako siromastvo, da je vse za pricakovat, morda je bolje poiskat potem druge exoticne kraje, kot pa glavo na pladnju nositi.
sloeuro
02. 04. 2013 10.33
+40
No tako se to dela v Braziliji. Javna osramotitev, nato sledi dolgoleten zapor kjer bodo postali ljubice kakega zaprtega dilerja. Vglavnem gotofi so!
rew333
02. 04. 2013 10.30
+38
...sam... ko pomisliš, kakih okrutnosti so sposobni posiljevalci, potem pa pred roko pravice postanejo taki ponižni in pohlevni cucki, kot tale dva cmeravčka na sliki.... mislim....
me987
02. 04. 2013 09.48
+62
slike, ime, ... edino pravilno! slovenija, uči se!