Črna kronika

Vinjen policist povzročil nesrečo?

Koper, 08. 01. 2008 19.20 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
Vera Ladžič
Komentarji
34

Prometno nesrečo na koprski obvoznici 1. januarja letos je povzročil policist, ki naj bi na kraju nesreče napihal okoli 2 promila.

Prometno nesrečo na koprski obvoznici 1. januarja letos je povzročil policist, ki naj bi na kraju nesreče napihal okoli 2 promila.

SORODNI ČLANKI

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (34)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

mihec.zupopihec@email.si
11. 01. 2008 15.22
dobr zgled dajejo
plavastrela@email.si
11. 01. 2008 10.38
Nebo brez službe.Premeščen bo na policijsko akademijo v Tacen.Saj pa tam so vsi kazensko tja razporejeni in pol je***jo policiste,zato pa so policaji takšni kot so!
megla007
09. 01. 2008 23.08
Zakaj pa potem poklicni voznik avtomatsko izgubi celotno vozniško dovoljenje, če vozi previnjen in to med prostim časom? Ker bi se potem s tovornim vozilom vozil po gostilnah pa ga pil naprej? Aja, poklicni vozniki morajo imeti vedno 0,0 (za volanom osebnega ali pa tovornega vozila, ob prostem času ali pa službenem) pa naj si bo to promilov al pa mg/l izdihanega zraka. Tudi policisti bi mogli imeti vedno 0,0 saj so na koncu koncev tudi taki, da lahko potem kljub temu, da so brez izpita, vozijo brez voniškega dovoljenja službena vozila? Zato, ker lahko, ker so policisti? Pride policiska patrulja v bife, pa naroči en gospod policist borovničevc 0,5. V uniformi ! Da pa vajenc, k so ga mel s sabo, ne bi izpadel kot pi*ka brez jajc, je pa tud on popil en kozarček vina. Toliko o tem.
mega234430
09. 01. 2008 20.24
Nebi bila rada v njegovi koži,že navaden občan ima velike posledice .če je pijan ,če si pa še policist je še slabše ,saj oni bi morali biti nam za vzglet.
risbo100@gmail.com
09. 01. 2008 19.15
glede na to kakšen je ta beli renault ma zoki res veliko srečo da je takšen kot je
sharona
09. 01. 2008 15.34
ne vem, no...policijsko delo ni njegovo življenje. torej se mi zdi fer, da se ga ne vpleta v njegov prosti čas. kaj pa, če bi svoje delo potem opravljal bolj vestno? enostavno ni pravično, da bi ga čisto izključili iz policije, že iz čisto praktičnega razloga.namreč, po zaporu bo zelo težko našel delo, ker je njegov poklic bolj specifičen.
drejchi@yahoo.com
09. 01. 2008 15.27
Hja, sharona, res ni preprosto vprašanje oz. odločitev. Delo policista je pač takšno, da naj bi s svojim obnašanjem (tudi izven službe) dajal tudi zgled. Ali se ti zdi sprejemljivo, da bi nekdo, ki je bil pravnomčno kaznovan za povzročitev nesreče pod vplivom alkohola, izrekal kazni za vožnjo pod vplivom alkohola? Možnosti sta dve: 1) ker se policistu na podlagi lastnih izkušenj takšno ravnanje ne zdi nič posebnega, pijanih voznikov ne bo ustrezno kaznoval, 2)ker se je iz svoje izkušnje nekaj naučil, bo pijane voznike kaznoval in hkrati bo lahko ponudil svoje izkušnje kot opozorilo - kot so npr. najbolj proti drogam ozdravljeni džankiji.
sharona
09. 01. 2008 14.55
drejchi: zakaj pa ne bi mogel opravljati dela prometnega policista? je nesposoben opravljat delo, za katero se je ŠOLAL, zato ker je povzročil prometno? oprosti, pedofil je pa res nekaj čist drugega.-..
drejchi@yahoo.com
09. 01. 2008 14.51
Aja, kar se pa oddaje Svet tiče: če bi se novinarji in voditelja vzdržali svojih ogabnih komentarjev, bi bila še prebavljiva.
drejchi@yahoo.com
09. 01. 2008 14.48
To, da je policist, ne pomeni, da bi moral biti bolj strogo kaznovan, vsekakor pa ima to posledice na njegovo delo. Najbrž ne bi bilo prav, da bi lahko opravljal delo prometnega policista. Podobno kot pedofil ne more opravljati službe, kjer je v stiku z otroki itd. itd. Nekatere službe pač zahtevajo več kot samo določeno izobrazbo in izkušnje.
sharona
09. 01. 2008 13.34
.."lahko ubeži roki pravice...." UGIBANJA..(1 primer?) ..."eden izmed 3 potnikov, ki so utrpeli hude poškodbe..." ne, samo on je utrpel hude poškodbe(in pokojnik, seveda)... rekonstrukcije pa sploh ne razumem...zakaj je bil r19 na levem pasu, zakaj se ni umaknil,...ne verjamem, da ga ni videl.čist brezzvezna rekonstrukcija... ..."do uradnik rezultatov nihče ne more ali noče ukrepati.." ČE PA ŠE NISO ZNANI REZULTATI! upam, da boste naslednjič tako vestno poročali, ko bo kakšn politik povzročil kakšno sranje in seveda posledično več ne bo imel vstopa v politiko..!! če ni bil v službi, ne vem, zakaj bi jo moral izgubit...?
Grizlibear
09. 01. 2008 13.29
Če bo strokovna analiza pokazala, da je vozil pod vplivom alkoholola policist, bo sigurno ostal brez službe, kazensko in odškodninsko pa bo odgovarjal, čeprav je bil izven svojega delovnega časa. Razen, če ima prijatelje v Janševi vladi! No brihtne buče mi pa povejte, ali bi enako ostal brez službe carinik ali pa vojak! Bi povzročil enako zgražanje pri gledalcih? Je bolj sprejemljivo gledat pijane carinike kot pijane policiste? So potem g. VIRANT poklici ENAKOVREDNI?
tomi.passion@gmail.com
09. 01. 2008 13.09
Oddaja Svet bi na vsakeršni, vsaj malo resni televiziji bila nemudoma ukinjena. To je popolnoma manipulantska in tračarska televizija, ki želi zgolj šokirati in ustvarjati afere. Vsak teden nam postrežejo z eno, a če bi v njih bilo vsaj malo resnice, bi že zdavnaj kdo podal kazensko ovadbo. Naj samo spomnim, da je to oddaja, ki je nastala kot resničnostni šov, kjer so novinarje izbirali na podlagi avdicije. PA KAJ VAM NI JASNOOOOO????? Potem se pa čudimo, kako nizka raven novinarstva je pri nas. Pogosto spremljam tuje TV postaje in medije in vsakdo, ki je vsaj malo objektiven bo rekel, da so oddaje kot je SVET, sramota za medije. Tudi v tem primeru. Najprej v naslovu napišejo vprašaj, češ mogoče je bil, a že v podnaslovu postavijo trdilni stavek. Torej tovariši, kaj je zdaj res??? Mislim, da je ironija, da se oddaja Svet imenuje Svet, saj bi si morali uredniki in sodelavci te traparije naprej svet sploh ogledati in svetovne medije, da bi videli, kaj pomeni biti kvalitetna oddaja. Pa še to, KDAJ BOSTE OBJAVILI KAKŠEN AFERAŠKI IN KRITIČNI PRISPEVEK O KUČANU???? Če bi se vsaj malo potrudili, bi jih lahko pripravili malo morje.
xes
09. 01. 2008 12.59
Spet ena SVETovna ... poglejte si prosim se enkrat tale videoprispevek... Potrc pravi: "... na kraju nesrece NAJ BI NAPIHAL 2 promila" ... cca 20 sekund kasneje Vera Ladzic : "JE TRCIL VINJENI voznik" ter na koncu njenega prispevka "JE NAPIHAL kar 2 promila!" ... pa dobro, kaj je zdaj res? Je napihal ali je bolj "naj bi napihal" ... Seveda je pred koncem preiskave in brez zapisnika in uradnega porocila kar takoj narejena rekonstrukcija prometne nesrece... o verodostojnosti le te imam skoraj nekaksne pomisleke, razen ce mi kaksen od teh novinarjev potrdi, da je ravno takrat sedel na ograji ob cesti in bingljal z nogami.... Ta oddaja je zmeraj bolj podobna shodu tercialk kot pa nekemu resnemu novinarskemu ali raziskovalnemu delu... dejte no... prosim... pred casom ste tudi objavili, da je pijana babica v spanju povaljala do smrti svojega vnuka... seveda ni bilo res... podobnih clankov je v tej oddaji in na tej strani eno morje... je to profesionalno delo? Ce pac ni novic si jih zmisljujete? Vse za gledanost torej...
parefin@yahoo.com
09. 01. 2008 11.58
Plavastrela: Aprila 2005 je mersko enoto gram alkohola na kilogram krvi (promil) nadomestila enota miligram alkohola v litru izdihanega zraka. Meja ni več 0,5 promila, pač pa 0,24 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Tako vsi alkotesti rezultate izpišejo v merski enoti miligram alkohola v litru izdihanega zraka (mg/l).
spygirl
09. 01. 2008 11.37
Res ste pametni. Kdo pa pravi, da ne bo ostal brez vozniške, da ne bo plačal odškodnine, da ne bo šel sedet in tako naprej. Vse to ga še čaka in verjamem, da ga bo sodišče obravnavalo drugače in ne njemu v prid, ampak v njegovo škodo. Tip imama tako ali tako uničeno življenje.
plavastrela@email.si
09. 01. 2008 11.35
Lep pozdrav; Mene zanima zakaj vsi pravijo da je napihal okoli 2 promila.Niso zdaj enote v mg/l Meni je policist na parkirišču nisem vozil,niti avta imel prižganega hodil okoli avta in mi začel hej ti pridi sem.Dal sem mu dokumente in pol moral pihati.Podpisati nisem hotel in pol me je preprečeval naj podpišem,saj me bo odpeljal na strokovni pregled in mi bodo za stalno odvzeli vozniško.Seveda sem podpisal bolj iz straha na najhujši možen scenarij.Pol pihal 0.69.Točno toliko je pisalo.Je rekel naj se ne veselim,ker je to toliko da mi bi lahko skoraj za stalno vzeli izpit.Mene zanima v podpisanem zapisniku piše napihal 0.69 gramov alkohola na kg krvi v organizmu(promili). Policaji so pri svojem delu nestrokovni.ne znajo nič drugega kot po 131,po 132 členu zvcp naredili ta prekršek pa pihati.Zakaj on meni trdi da so to mg/l. Kdor ne verjame mu lahko pošljem zapisnik po e pošti. Moj naslov je plavastrela@email.si
se666ba@gmail.com
09. 01. 2008 10.05
Odvzeti licenco, vozniško dovoljenje, milionsko kazen nabit, pa naj vidi frajer "js sm policaj, js lahko". Aja, usi pluvate čez SVET pa ga usi gledate, res ste zabavni
tmala_bjonda
09. 01. 2008 09.32
Jst se cist strinjam z fljuskusom, sam da bi mogli policisti se odvzelt licenco za policista
fljuskus
09. 01. 2008 09.11
Ne vem kako razmišljate, ampak policist MORA bit vzor vsem ostalim v prometu, pa naj bo to v službi ali izven. Tisti, ki pravite da je samo človek: to že, ampak če si je izbral ta poklic, bi se moral zavedati kaj vse to potegne za sabo... Ker pri dveh promilih in sodeč po razbitem avtu ni ravno vozil po omejitvah... (mogoče je pa bel renault stal na mestu na prehitevalnem pasu?)