Črna kronika

Vlak povozil najstnike

Ankara/Kijev, 27. 01. 2008 18.08 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

V Ukrajini je potniški vlak povozil skupino šestih najstnikov. V Turčiji pa je vlak iztiril.

Na zahodu Ukrajine je potniški vlak, na poti iz prestolnice Kijev proti mestu Ivano-Frankivsk, povozil skupino šestih mladih, ki so se sprehajali po železniški progi. Najstniki, stari od 15 do 19 let, so se zjutraj vračali domov po zabavi v lokalnem nočnem klubu.  Strojevodja naj bi pet fantov in eno dekle sicer videl, vendar pa vlaka ni mogel pravočasno ustaviti.


V Turčiji iztiril vlak

Iztirjenje vlaka v Turčija
Iztirjenje vlaka v Turčija FOTO:

V iztirjenju potniškega vlaka z okoli 450 potniki je na zahodu Turčije umrlo devet ljudi. Vlak, ki je vozil od Carigrada proti kraju Denizli, naj bi iztiril zaradi razpoke na tirnicah, ki je nastala iz neznanega razloga. Temperature so bile sicer zelo nizke, okoli minus 12 stopinj Celzija, vendar pa ni nujno, da je razpoko povzročil prav mraz. Umrl je strojevodja in osem potnikov, ranjenih pa je 37 ljudi.

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PosavcKK
28. 01. 2008 15.56
igor.gojcic saj je Janševa vlada kriva za smrt teh najstnikov ane? ja ja sj vem... najprej se mal skuliri, pol se pa upraš kaj če bi bili to tvoji otroci - bi v takšnem primeru tud tak post napisu? a bi? BI??? aja...a noben ne ve, da če stojiš na tiru in se ti vlak približuje, da ga skoraj ne slišiš? slišiš ga šele ko se pelje mimo tebe. sožalje
Ramzess
28. 01. 2008 12.38
"Na zahodu Ukrajine je potniški vlak, na poti iz prestolnice Kijev proti mestu Ivano-Frankivsk, povozil skupino šestih mladih, ki so se sprehajali po železniški progi. Najstniki, stari od 15 do 19 let, so se zjutraj vračali domov po zabavi v lokalnem nočnem klubu. Strojevodja naj bi pet fantov in eno dekle sicer videl, vendar pa vlaka ni mogel pravočasno ustaviti." Običajno povozijo le enga, tu pa kar šest naenkrat., čeprav jih je videl. Šesterica je vsekakor morala biti pijana, in tesno ali zelo skupaj, obrnjena s hrbti proti prihajajoči 'smrti', da je niso videli, niti slišali, to se zdi edino možno, vse drugo bi vodilo v manj mrtvh, malo je namreč verjetno, da bi vsi kar čakali in gledali, kako jih bo povozil vlak, za katerega pa ne niti ne vemo kako hitro je vozil. Kaj č'mo, kar so kupili, to so plačali.
civitasstain@gmail.com
28. 01. 2008 06.40
Alko, ja te volim, a ti me bacaš. Mi Slovenci nimamo proti alkoholu nobenega rekla.
paparoach@volja.net
27. 01. 2008 22.35
Izzivanje se očitno ne splača, tako da ... Kaj njim ni bilo jasno?
minnaema@yahoo.com
27. 01. 2008 21.14
Egalitarne zadeve se pripetijo tudi v naši lastni državi & so dogodki žal vsakdanja stvar.Pridružujem se konstataciji aleksejx da je potrebno nekatere vesti pisati distinkcijonirano,tako "se bolje čita", pa brez zamere prosim !
aleksejx@email.si
27. 01. 2008 19.32
Nesmiselno se mi zdi objavit pod en naslov dve različni nesreči, zgleda kot mačka brez repa in glave ali pa ne ve se kdo plača in kdo pije.