Črna kronika

Vozil s praznimi pnevmatikami, ena med vožnjo zagorela

Ljubljana/Novo mesto/Kočevje, 20. 10. 2021 11.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V torek sta se v Ljubljani in v okolici Kočevja zgodili prometni nesreči, v katerih sta se huje poškodovala motorist in pešec. Oba zdravijo v ljubljanskem UKC, njuno življenje pa je ogroženo. V Novem mestu pa je alkoholiziran voznik vozil avtomobil s praznimi pnevmatikami, potem pa žalil policiste in pristal v prostorih za pridržanje.

Policiste PU Novo mesto so v torek obvestili o vozniku osebnega vozila, ki naj bi nevarno vozil po Šmarješki cesti, gorela pa naj bi mu tudi pnevmatika na vozilu. Policisti so voznika izsledili in ustavili, zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti pa so mu odredili tudi preizkus, ki pa ga je voznik odklonil. V postopku so policisti ugotovili, da je voznik najverjetneje že dalj časa vozil s praznimi pnevmatikami, zato se je kadilo izpod koles. 68-letni kršitelj pa je med postopkom žalil policiste in ni upošteval njihovih opozoril ter ukazov, zato so zoper njega uporabili prisilna sredstva, ga obvladali in odpeljali v prostore za pridržanje. »Zaradi kršitev cestnoprometnih predpisov in javnega reda in miru so mu izdali plačilni nalog in napisali obdolžilni predlog,« so še sporočili s PU novo mesto. 

Rešilec
Rešilec FOTO: Shutterstock

Policisti z območju PU Ljubljana pa so v torek imeli veliko dela s prometnima nesrečama, v katerih sta se huje poškodovala pešec in motorist. Kot so sporočili policisti, se je včeraj, okoli 16.30, na cesti od Livolda proti Mozlju v občini Kočevje zgodila prometna nesreča, v kateri je bil samoudeležen motorist. Po prvih podatkih je motorist zaradi neprilagojene hitrosti v ovinku padel in se huje telesno poškodoval. Z reševalnim vozilom so ga odpeljali v ljubljanski UKC, njegovo življenje pa je ogroženo. Policisti medtem nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

Že dopoldan, nekaj pred 9. uro, pa so ljubljanske policiste obvestili o prometni nesreči na Barjanski cesti, v kateri je avtobus trčil v pešca, ki se je huje poškodoval. Z reševalnim vozilom so ga odpeljali v UKC Ljubljana, njegovo življenje pa je ogroženo. Kot so še sporočili s PU Ljubljana, policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil o vseh okoliščinah dogodka, o čemer bodo obvestili tudi pristojno državno tožilstvo.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

kapljač1
20. 10. 2021 17.09
+2
Pa ne da bi opazil da mu pnevmatika gori?
Ramzess
20. 10. 2021 16.53
Motorist in pešec, ne pisat tako, saj gre za dve različni nesreči, ne za isto med njima.
Erin Straus
20. 10. 2021 16.42
+1
Na naslednje olimpijske igre bi lohk kvalificiral novi šport/igre "ustomet"! *usta, igra z žogo,[4] četrtine,igrišče,23sec.napad, smart wiew
Walter Pravicek
20. 10. 2021 14.46
-5
NEKAJKRAT SEM PISAL O VSEM KAR SODI V HITRO,VARNOI VOŽNJO:NAPUNPANE PNEVMATIKE,UREJENO VSE NA MOTORJU,PODVOZJU,SVEŽE OLJE,HLADILNA TEKOČINA,ZAVORE,TREZNOST,OČALA,ČE JIH NOSIŠ,SPOČITOST,BREZ MAMIL VSEH SORT,NATO PA V NEMČIJO PA GREMO PREKO 200 km/H.NAČIN VOŽNJE KOT FORMULA 1,ALI TURING-VEDNO NOTRANJI ROB VOZIŠČA V OVINKIH .NE,DA PUMPAŠ JESENI,PA POMLADI,KO SE KOMAJ ŠE KOLO OBRAČA,TAKO JE IZPRAZNJENO!O MENJAVI OLJA NIKOLI SLIŠAL?ZAVORE?JA SAJ JE MOŽ VOZIL K MEHANIKU!ALI ŽENA!UBOGA PAMET!POTEM SLEDI PRODAJA,KER JE VSEGA AVTO KRIV!
MihaGliha
20. 10. 2021 15.37
+7