Črna kronika

Vozila z zaledenelimi stekli in trčila v prometno signalizacijo

Novo mesto, 02. 12. 2021 12.47 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Voznica se je z osebnim vozilom odpravila na pot, ne da bi prej očistila zaledenela stekla. Vozila je po levi in s tem ogrožala ostale voznike, ki so vozili v nasprotni smeri, so ugotovili policisti. Ob tem je v Novem mestu trčila v prometno signalizacijo in kraj dogodka po nezgodi zapustila.

Novomeški policisti so bili o omenjeni nesreči in dogajanju obveščeni včeraj nekaj pred 8. uro zjutraj. Kršiteljico so izsledili, opravili ogled, zbrali obvestila in ugotovili, da so bila stekla osebnega vozila 72-letne voznice zaledenela. Ženska je zaradi vožnje po levi strani vozišča izgubila oblast nad vozilom, zapeljala s ceste in trčila v prometno signalizacijo, so pojasnili na Policijski upravi (PU) Novo mesto in dodali, da so ji zaradi kršitev cestnoprometnih predpisov izdali plačilni nalog.

Policisti opozarjajo: Skozi zasnežena in zaledenela stekla voznik gotovo ne bo opazil pešca ali vozil, ki se vključujejo v promet.
Policisti opozarjajo: Skozi zasnežena in zaledenela stekla voznik gotovo ne bo opazil pešca ali vozil, ki se vključujejo v promet. FOTO: Dreamstime

Policisti v obdobju nizkih temperatur opozarjajo voznike, naj pred vožnjo očistijo vozila

Opominjajo, da voznik skozi zasnežena in zaledenela stekla gotovo ne bo opazil pešca, ki prečka cesto, ali vozil, ki se vključujejo v promet: "V prometu ravnajte odgovorno! V zimskih razmerah se na cesto odpravite le s predpisano zimsko opremo, zmanjšajte hitrost vožnje, predvsem pa bodite strpni do drugih udeležencev."

Ob tem so spomnili, da Zakon o pravilih cestnega prometa določa, da na motornih in priklopnih vozilih v cestnem prometu ne sme biti snega, ledu, vode ali drugih snovi, ki bi lahko vplivale na vozne lastnosti vozila ali bi se lahko raztresale ali razlivale z njega. Stekla vozila in vzvratna ogledala morajo biti čista, da voznik dobro vidi. 

Voznik, ki ne očisti motornega ali priklopnega vozila, se za prekršek kaznuje z globo 200 evrov, so še sporočili s PU Novo mesto.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (11)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

tirolec
04. 12. 2021 21.06
+1
Ni prva ne zadnja še manj edina....takih voznikov, ki niso sposobni vsaj stekel očistiti bi bilo potrebno fajn po žepu usekati...Te dni je z enega osebnega vozila po AC s strehe v kosih odpadal sneg na za njim vozečimi...Če pogledam, kako si eni čistijo stekla me kar mine....s papirnatimi robčki, s kartonom od pice, kar z roko (malo sem in malo tja) itd. skozi luknjico gleda , vidi pa nič...Takle mamo...med slovenčki.
Ramzess
03. 12. 2021 15.32
Kje pa je ta imela avto, saj še ni bilo tako nizkih temperatur. Pri nas vozimo po desni, ne po levi.
dante
03. 12. 2021 09.10
-2
Vsi smo isti, komu se te da stat na mrazu in čohat steklo
Jack Herer
03. 12. 2021 08.30
+2
Družbeno koristno delo bi morala dobiti. Skozi celotno zimo in naj čisti vozila uslužbencem kliničnega centra.
+3
HAHA, vsak dan isto v NM. Vsak dan isto.
mackon08
02. 12. 2021 13.16
+5
5000 Evrov bi morala biti kazen. Eni lenuhi si naredijo luknjo 5 cm v steklu samo da ni treba čistit ledu.
Amasakul
02. 12. 2021 13.13
+6
Ko je udarila v prometno signalizacijo, je imela čas.
Uporabnik1812060
02. 12. 2021 13.05
+4
Kazen + specialni tečaj varne vožnje bi morala opraviti, če ne bi hotela, pa odvzem vozniške. Vmes bi lahko koga povozila... očitno to zanjo ne šteje ali pa pri svojih letih ni več sposobna realno razsojati nevarnosti. Torej, v tem primeru avtomatični odvzem vozniške.
boris c
02. 12. 2021 13.05
+9
Gospa mora prenehat vozit. Naj ji svojci lepo vzamejo avto pa bodo morda rešili njeno in verjetno še kakšno drugo življenje. Namesto table bi bil lahko otrok ob cesti ali pa drevo.
80% starejših voznikov na Dolenjskem... vsi so isti. Krožišča sploh ne poznajo, kaj šele smerokaze in menjave cpp pravil... do 80. leta dovolijo brez pregleda, medtem ko nekateri že pri 60ih ne razmišljajo več z glavo. Narobe država, saj vidiš kakšne bedarije se dogajaj na sodiščih in v politiki, vse podkupljeno potem bo pa ta sistem deloval? Baje, novi balkan smo.
devlon
02. 12. 2021 13.01
+3
2000 eur kazni ji dajte