Črna kronika

Voznik ni prilagodil vožnje, pešec umrl

Moščanci, 04. 11. 2010 06.53 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
N.D./U.F.
Komentarji
0

Pri naselju Moščanci 57-letni voznik ni upošteval vremenskih razmer in preglednosti na vozišču ter tako ni prilagodil hitrosti vožnje. Tako je zbil 59-letnega pešca, ki je zaradi poškodb umrl.

Kot so sporočili iz PU Murska Sobota, se je na regionalni cesti zunaj naselja Moščanci včeraj okoli 18. ure zgodila prometna nesreča. 57-letni voznik osebnega avtomobila je vozil po regionalni cesti proti naselju Moščanci, a neposredno pred naseljem hitrosti vožnje ni prilagodil vremenskim razmeram in preglednosti na vozišču. S sprednjim desnim delom avtomobila je na desnem robu vozišča trčil v 59-letnega pešca. Ta je namreč ravno v tistem trenutku stopil na vozišče z desne obcestne bankine.

Po trčenju je pešec padel po vozišču, kjer je zaradi poškodb umrl. Pešec v času nezgode ni uporabljal odsevnih teles, oblečen pa je bil v temna oblačila.

Policija je še sporočila, da sta se ogleda kraja nesreče udeležila tudi državni tožilec in preiskovalni sodnik, ki je odredil sodno obdukcijo. Zaradi reševanja prometne nesreče je bila regionalna cesta popolnoma zaprta za ves promet do 20.30.