Črna kronika

Voznik se je za las izognil čelnemu trčenju, 27-letnica te sreče ni imela

Maribor, 07. 08. 2021 14.49 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
M.P., STA
Komentarji
0

Medtem ko se je vozniku na posnetku čelnemu trčenju na avtocesti uspelo izogniti, pa 27-letnica ni imela te sreče. V petkovi prometni nesreči je umrla sopotnica 79-letne voznice, ki je po avtocesti vozila v napačno smer. 27-letno voznico je medtem odbilo v tovorno vozilo, ki ga je vozil 67-letni voznik. Obe voznici in še ena sopotnica so se v nesreči huje telesno poškodovale.

Na posnetku, ki nam ga je posredoval bralec, je videti, kako po avtocesti v napačni smeri pridrvi črni osebni avtomobil. Medtem ko se je lastnik videoposnetka nevarni voznici še uspel izogniti, pa te sreče ni imela 27-letnica, ki je le nekaj trenutkov kasneje čelno trčila v nasproti vozeče vozilo.

Kot smo poročali že včeraj, se je nesreča zgodila na pomurski avtocesti. 79-letna voznica osebnega avtomobila je zapeljala v napačno smer in vozila po nasprotnosmernem vozišču avtoceste A5 od Maribora proti Pernici, nasproti pa ji je po levem prometnem pasu avtoceste pravilno pripeljala 27-letnica. Vozili sta čelno trčili, vozilo mlade voznice pa je nato odbilo v tovorno vozilo, ki ga je vozil 67-letni voznik.

Na kraju nesreče je zaradi hudih poškodb umrla 85-letna sopotnica v vozilu 79-letnice. Voznici in še ena 60-letna sopotnica so se v nesreči hudo telesno poškodovale, voznik tovornega vozila pa ni bil poškodovan. Policisti PP Maribor okoliščine prometne nesreče še preiskujejo.

Vožnja v napačno smer na avtocesti je ena najnevarnejših napak v prometu, pravijo policisti. Če se znajdete v situaciji, ko vam nasproti pripelje vozilo, ki vozi v napačni smeri, policisti svetujejo, da zmanjšate hitrost, prižgete vse štiri smernike, ohranjate ustrezno varnostno razdaljo in se varno umaknete na skrajni desni pas. "Ko je mogoče in varno, pokličite 113," dodajajo. 

Če pa se vam zgodi, da v napačno smer zapeljete sami, varno zavijte na odstavni pas, vključite vse štiri smernike in pokličite 113, da pride pomoč. "Nikoli pa ne vozite vzvratno in ne obračajte," opozarjajo policisti.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.