Črna kronika

Črn dan na slovenskih cestah: umrle tri osebe

Ljubljana, 18. 05. 2018 19.51 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
An.V./STA
Komentarji
0

Zgodile so se tri prometne nesreče s smrtnim izidom. Med Pivko in Ilirsko Bistrico je umrla ena oseba, v Ljubljani je tovorno vozilo do smrti povozilo 86-letno peško, na cesti Divača-Sežana pa se je s tovornim vozilom prevrnil Poljak, ki je umrl na kraju nesreče.

V nesreči je ena oseba umrla.
V nesreči je ena oseba umrla. FOTO: PGD Ilirska Bistrica

Danes ob 16.32 uri sta na regionalni cesti med Pivko in Ilirsko Bistrico pri naselju Smrje trčila osebno in tovorno vozilo.

V nesreči je ena oseba zaradi hudih poškodb umrla, tri osebe pa so se telesno poškodovale.

Posredovali so gasilci PGD Ilirska Bistrica, ki so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator, nudili pomoč reševalcem NMP Ilirska Bistrica in NMP Postojna, pomagali vlečni službi pri nalaganju vozila in posuli vozišče z vpojnimi sredstvi, piše na strani Uprave RS za zaščito in reševanje. 

Tri osebe so se poškodovale.
Tri osebe so se poškodovale. FOTO: PGD Ilirska Bistrica

V prometni nesreči na primorski avtocesti umrl 39-letni poljski državljan

V prometni nesreči, ki se je danes nekaj pred 9. uro zgodila na primorski avtocesti na odseku Divača–Sežana, je umrl 39-letni poljski državljan.

Med vožnjo tovornega avtomobila je Poljak zapeljal v desno v jarek, kjer se je vozilo prevrnilo. Umrl je na kraju nesreče, odrejena pa je bila obdukcija.

Voznik tovornega vozila trčil v 86-letno peško, ki je umrla

Ljubljanski policisti so bili danes nekaj pred 8. uro obveščeni o prometni nesreči na Tržaški cesti v Ljubljani.

Po opravljenem ogledu kraja nesreče so ugotovili, da je 35-letni voznik tovornega vozila vozil vzvratno po dovozni poti objekta ob Tržaški cesti in pri tem z zadnjo stranjo trčil v peško.

Peška je takrat hodila po dovozu iz smeri Tržaške ceste proti Vidmarjevi ulici. Po trčenju je  86-letna peška padla pod tovorno vozilo in utrpela tako hude poškodbe, da je umrla.

Policisti glede na okoliščine nesreče nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

V Kokri pa se je zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena motorist in motoristka. Moški je izgubil nadzor nad vozilom, zato sta oba padla. Potnico je odneslo v reko, iz katere jo je rešil motorist.