Črna kronika

Voznik tovornjaka umrl v bolnišnici, na južni ljubljanski obvoznici več ur zastoji

Ljubljana, 31. 07. 2018 11.15 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Ti.Š., N.P.
Komentarji
0

Na ljubljanski južni obvoznici se je zgodila huda prometna nesreča. Na tovornem vozilu je počila pnevmatika, zaradi česar je vozilo zaneslo levo, nakar se je prevrnilo, nekaj časa drselo, nato pa trčilo v kovinsko varnostno ograjo. Pri trčenju se je razsul tovor, ki je poškodoval dve nasproti vozeči vozili. 30-letni voznik tovornega vozila je zaradi hudih poškodb v bolnišnici umrl.

Včeraj okoli 17. ure popoldne se je na južni ljubljanski obvoznici zgodila huda prometna nesreča, v kateri se je voznik prevrnjenega tovornega vozila tako hudo telesno poškodoval, da je kasneje v bolnišnici umrl. Nastala je tudi velika materialna škoda – za več deset tisoč evrov, so sporočili s Policijske uprave (PU) Ljubljana.

"Z ogledom kraja nesreče in po do sedaj zbranih obvestilih in ugotovitvah policistov, je 30-letni Slovenec vozil tovorno vozilo Volvo s pripetim priklopnikom po desnem prometnem pasu iz smeri Rudnika proti Barju," je zapisala predstavnica za odnose z javnostmi PU Ljubljana Nataša Pučko.

Zaradi opravljanja ogleda kraja nesreče in odpravljanja posledic je bil promet na omenjenem odseku sinoči oviran do 21.50. Zaradi nujnih del pa na južni ljubljanski obvoznici med priključkoma Center in Rudnik v obe smeri promet tudi danes že od zgodnjih jutranjih ur poteka samo po voznem pasu. Nastal je zastoj v obe smeri.

Pred izvozom Ljubljana Center mu je iz za zdaj neznanega vzroka počila pnevmatika na vozilu, zaradi česar je vozilo zaneslo levo in se prevrnilo, nato pa drselo v smeri vožnje in trčilo v kovinsko varnostno ograjo ob levem robu vozišča. Priklopno vozilo, ki je ostalo vpeto v tovorno vozilo, je prav tako zaneslo levo, tako da je zapeljalo preko kovinske varnostne ograje med smernima voziščema na prehitevalni pas nasprotnega smernega vozišča.

Pri trčenju se je razsul tovor (papir) po obeh smernih voziščih avtomobilske ceste. V času razsutja tovora sta iz smeri Barja proti Rudniku po desnem prometnem pasu pripeljala 38-letni voznik tovornega vozila peugeot boxer in 66-letna voznica osebnega vozila nissan micra. Razsuti tovor je poškodoval obe vozili.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Policisti so z ogledom kraja nesreče ugotovili, da voznik prevrnjenega tovornega vozila med vožnjo ni uporabljal varnostnega pasu, saj ga je pri prevrnitvi vozila vrglo iz kabine tovornega vozila. Zaradi ugotavljanja vzroka počenja pnevmatike, je bila ta zasežena in poslana v analizo. Po vseh znanih rezultatih in ugotovitvah bo izveden ustrezen ukrep, je še sporočila Pučkova.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1