0°C

Voznik tovornjaka za posipanje cest z dvignjenim kesonom trčil v nadvoz

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
AVTOR
Urša Zupan /
KOMENTARJI
131
V jutranjih urah, ko je ponekod po Sloveniji že snežilo in so bile na cestah posipne in plužne službe, se je na Delavskem mostu v Kranju zgodila prometna nesreča. Voznik tovornjaka za posipanje cest je pomotoma dvignil keson in z njim trčil v nadvoz. Pri tem je nastala materialna škoda, proti vozniku pa poteka prekrškovni postopek, so sporočili kranjski policisti.

Nesreča na Delavskem mostu v Kranju se je zgodila ob 6.40. Kot so pojasnili na PU Kranj, so policisti opravili ogled kraja in ugotovili, da je voznik tovornega vozila z dvignjenim kesonom za posipanje cest trčil v nadvoz čez most. 

Delavski most je bil med 7.40 in 9.45 v celoti zaprt, promet pa je bil preusmerjen na druge ceste. Za tovorna vozila je veljala preusmeritev prek avtoceste in priključka Kranj zahod. 

Za ogled vsebine z družbenih omrežij omogoči piškotke družbenih omrežij. Omogoči piškotke

Na Gorenjski gradbeni družbi so za 24ur.com povedali, da je njihov voznik pri pluženju keson na tovornem vozilu dvignil pomotoma. Po nesreči je bil v šoku, odpeljali so ga na zdravniški pregled, zdaj pa se že bolje počuti. 

"Zakaj se je to zgodilo, še ne vemo in zdaj tudi ni pomembno. Važno je, da voznik ni poškodovan in da tudi na mostu ni nastala škoda, kot so to po pregledu ugotovili pristojni. Mi smo razsuto sol naložili na tovornjak in odstranili s ceste, tovorno vozilo pa je bilo v nesreči popolnoma uničeno," je povedal Aleš Prevodnik.

V nesreči je nastala materialna škoda, proti vozniku pa poteka prekrškovni postopek, so še dodali policisti.